ΗΠΑ: Αυστηρό πρωτόκολλο, πορσελάνες και ειδικό μενού στο δείπνο του Τραμπ για τον Μακρόν

ΗΠΑ: Αυστηρό πρωτόκολλο, πορσελάνες και ειδικό μενού στο δείπνο του Τραμπ για τον Μακρόν

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Τραμπ σε ξένο ηγέτη από τότε που ανέλαβε τη θητεία του – Ελάχιστοι προσκεκλημένοι και απουσία Δημοκρατικών και δημοσιογράφων 

macron_trump_wh
Κάθε επισημότητα περιλαμβάνει το δείπνο που θα παραθέσει σήμερα στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προς τιμήν του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Είναι το πρώτο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Τραμπ σε αρχηγό κράτους από τότε που ανέλαβε πρόεδρος, σε μια βραδιά με αυστηρό πρωτόκολλο και ανοιξιάτικη απόχρωση

Στο δείπνο αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 καλεσμένοι, ενώ το μενού θα είναι αμερικανικό, όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Ο Τραμπ, σπάζοντας την παράδοση κάλεσε ελάχιστα μέλη του Κογκρέσου και κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου.

Ανάλογο δείπνο σε γάλλο πρόεδρο είχε παρατεθεί τελευταία φορά το 2014, όταν ο Φρανσουά Ολάντ είχε γίνει δεκτός από τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα.

Σε αποχρώσεις κρεμ και χρυσού

Το δείπνο θα παραδοθεί στην επίσημη τραπεζαρία, στο ισόγειο του Λευκού Οίκου, με την Μελάνια Τραμπ να έχει επιλέξει τις αποχρώσεις του κρεμ και του χρυσού. Το πορσελάνινο σερβίτσιο χρονολογείται από την εποχή που διατελούσαν πρόεδροι ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους ο Νεότερος.

Κλείσιμο
Τα μαχαιροπίρουνα, από τους οίκους Tiffany και S. Kirk and Sons, προέρχονται από τη συλλογή του Λευκού Οίκου.

Την αίθουσα θα κοσμούν πάνω από 2.500 μοσχομπίζελα και χίλιες πασχαλιές, ενώ η αίθουσα υποδοχής θα διακοσμείται από 1.200 κλωνάρια ανθισμένης κερασιάς.

Η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Ουάσινγκτον θα αναλάβει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

Αμερικανικό μενού με γαλλικές πινελιές

Η σεφ του Λευκού Οίκου Κριστέρα Κόμερφορντ προτείνει «μια από τις καλύτερες κουζίνες και αμερικανικές παραδόσεις, με πινελιές γαλλικής επιρροής».

Στην αρχή, οι καλεσμένοι θα απολαύσουν τάρτα με κατσικίσιο τυρί συνδυασμένο με μαρμελάδα ντομάτας. Τα λαχανικά προέρχονται από τον λαχανόκηπο του Λευκού Οίκου

Το κυρίως πιάτο περιλαμβάνει αρνίσια παϊδάκια με ρύζι από την Καρολίνα, μαγειρεμένο σύμφωνα με την παράδοση της Νέας Ορλεάνης με σέλερι, πιπεριές και κρεμμύδια.

Το επιδόρπιο θα είναι τάρτα με νεκταρίνια εμποτισμένη από μέλι από τον Λευκό Οίκο, η οποία θα συνοδεύεται από παγωτό με κρέμα γάλακτος.

Συλλογή κρασιών με ιδιαίτερο συμβολισμό

Αν και ο Τραμπ, ως γνωστόν, δεν πίνει αλκοόλ, στο δείπνο θα υπάρξει μια συλλογή κρασιών που θα συμβολίζει την «ιστορική φιλία» των δύο χωρών, που έχει τις ρίζες της στην αμερικανική επανάσταση: σε λευκό, ένα Domaine Serene Chardonnay «Evenstad Reserve» 2015, αμπέλι που προέρχεται από τη Βουργουνδία και καλλιεργείται στο 'Ορεγκον.

Για κόκκινο, ένα Domaine Drouhin Pinot Noir «Laurène» 2014, που επίσης καλλιεργείται στο Ορεγκον. Ως επιδόρπιο, ένα ημίξηρο Schramsberg «Crémant» το οποίο ταιριάζει υπέροχα με την τάρτα με νεκταρίνια».

Σχεδόν 120 καλεσμένοι

Αν και αναφέρεται ότι θα υπάρχουν 120 καλεσμένοι, ο επίσημος κατάλογος θα γίνει γνωστός μόλις πριν από το δείπνο. Πάντως, σύμφωνα με τις εφημερίδες, μόνο ένας καλεσμένος θα είναι Δημοκρατικός και πρόκειται για τον κυβερνήτη της πρώην γαλλικής αποικίας της Λουιζιάνας Τζον Μπελ 'Εντουαρντς.

Πρόσκληση έχει λάβει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ρεπουμπλικανός Πολ Ράιαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης