Ντόμινο σεισμών ανησυχεί τις ΗΠΑ - Μπορεί να ενεργοποιήσει το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»;

Ντόμινο σεισμών ανησυχεί τις ΗΠΑ - Μπορεί να ενεργοποιήσει το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»;

Ο Εγκέλαδος ταρακούνησε Οκλαχόμα, Καλιφόρνια, Τέξας, Αλάσκα και Νεμπράσκα

seismografos
Ντόμινο σεισμικών δονήσεων στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί το «Δακτυλίδι της Φωτιάς».

Το τελευταίο 24ωρο, οι ειδικοί κατέγραψαν οκτώ σεισμούς σε Οκλαχόμα, Καλιφόρνια, Τέξας, Αλάσκα και Νεμπράσκα.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση -4,3 Βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ- ήταν στην Οκλαχόμα και δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια της περιοχής.

Στα social media, πολλοί χρήστες έσπευσαν να μοιραστούν την εμπειρία τους, αλλά και την ανησυχία τους: «Ένας ακόμη σεισμός στην Οκλαχόμα, μας κουνάει μόλις τώρα!», «όλοι αυτοί οι μικροί σεισμοί μπορεί να οδηγήσουν λίαν συντόμως σ΄έναν μεγάλο καταστροφικό σεισμό».

Καλιφόρνια και Αλάσκα «κάθονται» στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» - το πιο ενεργό τόξο στον κόσμο με ηφαίστεια και υποθαλάσσια ρήγματα που περιβάλλει τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκτείνεται από τη Νέα Ζηλανδία, σε όλη την ανατολική ακτή της Ασίας, στον Καναδά και τις ΗΠΑ φθάνοντας μέχρι το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής. Το «Δακτυλίδι της Φωτιάς» μπορεί να προκαλέσει πάνω από το 90% των σεισμών σε όλο τον κόσμο.

Στην Καλιφόρνια, πολιτεία που κι αυτή «επισκέφθηκε» ο Εγκέλαδος τις τελευταίες ώρες, βρίσκεται το περίφημο ρήγμα του «Αγίου Ανδρέα», όπου συναντώνται δύο τεράστιες τεκτονικές πλάκες. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι το ρήγμα του «Αγίου Ανδρέα» μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό σεισμό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στη νοτιοδυτική πλευρά των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης