Τρίτη ημέρα των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο

Τρίτη ημέρα των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο

Στις 2 Απριλίου αναμένεται το αποτέλεσμα

ele_ele
Οι Αιγύπτιοι ψηφίζουν σήμερα για τρίτη και τελευταία ημέρα στις προεδρικές εκλογές, το μόνο διακύβευμα των οποίων είναι το ποσοστό συμμετοχής καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά αντίπαλος στον απερχόμενο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας). Το αποτέλεσμα των εκλογών θα ανακοινωθεί στις 2 Απριλίου.

Ο Σίσι, που εξελέγη πρώτη φορά το 2014, έχει μοναδικό του αντίπαλο τον Μούσα Μοστάφα Μούσα, που δεν είναι ευρέως γνωστός και ο οποίος έχει δηλώσει τη στήριξή του στον πρόεδρο.

Οι ψηφοφόροι δεν συνέρρεαν στα εκλογικά κέντρα χθες Τρίτη, όπως ανέφεραν οι ανταποκριτές του AFP στο Κάιρο και το Δέλτα του Νείλου.

Μέχρι στιγμής η Εθνική Επιτροπή Εκλογών δεν έχει ανακοινώσει προσωρινά ποσοστά συμμετοχής. Όμως ο εκπρόσωπός της Μάχμουντ αλ Σέριφ έκανε λόγο για σημαντική συμμετοχή στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια.

Επίσης διέψευσε τις «φήμες» ότι η ψηφοφορία θα παραταθεί κατά μία ημέρα, ως την Πέμπτη. «Δεν έχουμε καμία ανακοίνωση, ούτε έχουμε λάβει τέτοια απόφαση μέχρι στιγμής», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες.

Κλείσιμο
Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το 2014, στις οποίες ο Σίσι αναδείχθηκε νικητής με 96,9%, το ποσοστό συμμετοχής είχε φτάσει το 37% έπειτα από δύο ημέρες και μετά την παράταση κατά μία ημέρα της διαδικασίας το 47,5%.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Σέριμ Ισμαήλ κάλεσε χθες τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το δικαίωμά τους: «Είναι συνταγματικό δικαίωμα και καθήκον προς το έθνος για όλους τους πολίτες», τόνισε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης