Ποια θα είναι η εκδίκηση του Πούτιν στις απελάσεις 23 Ρώσων από τη Βρετανία;

Ποια θα είναι η εκδίκηση του Πούτιν στις απελάσεις 23 Ρώσων από τη Βρετανία;

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας σχεδιάζει την επόμενη κίνησή του – Οι ΗΠΑ στήριξαν τις βρετανικές αποφάσεις

Ποια θα είναι η εκδίκηση του Πούτιν στις απελάσεις 23 Ρώσων από τη Βρετανία;
«Το νέο κατασκοπευτικό όπλο του Πούτιν», είναι ο τίτλος του βρετανικού πολιτικού περιοδικού «ΝewStatesman» απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα με το χέρι στην σκανδάλη.

Η σημαία της Βρετανίας κοσμεί την διόπτρα με τρόπο που να μην αφήνει τον Ρώσο πρόεδρο να δει το στόχο του. 

Μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να απελάσει 23 Ρώσους κατασκόπους και την αμέριστη στήριξη της Ουάσινγκτον στην κίνηση του Λονδίνου, η Μόσχα ετοιμάζει την επόμενή της κίνηση. Το γεγονός ότι,την Κυριακή 18 Μαρτίου, η Ρωσία στήνει κάλπες για να εκλέξει,  όπως όλα δείχνουν, για μία ακόμη φορά τον Πούτιν στην προεδρία της χώρας, δεν εμποδίζει την ισχυρό άνδρα της Ρωσίας να προετοιμάζει το επόμενο βήμα του. 


Κλείσιμο


Η Μόσχα εκφράζει οργή για την απόφαση 

Η Μόσχα είναι οργισμένη με την κίνηση του Λονδίνου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, δεν θα επισκεφθεί τελικά όπως ήταν προγραμματισμένο το Λονδίνο,ανακοίνωσε χτες η Συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Από την πλευρά τους, Ρώσοι αξιωματούχοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι, η απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης ήταν απαράδεκτη, αδικαιολόγητη χαρακτηρίζοντάς την ως πρόκληση. Επιπλέον η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Προφανώς, κατά την έρευνα αυτού του συμβάντος με μη διαφανή τρόπο,η βρετανική κυβέρνηση για μία ακόμη φορά οργανώνει μία εκστρατεία κατά της Ρωσίας.

Φόβοι για την ασφάλεια των Βρετανών ποδοσφαιριστών στο Παγκόσμιο Κύπελλο 

Την ίδια ώρα, Βρετανός εμπειρογνώμονας, ειδικός σε θέματα πληροφοριών και ασφάλειας, προειδοποιεί ότι Ρώσοι ακροδεξιοί και χούλιγκαν πιθανόν να επιτεθούν στη βρετανική ομάδα και τους οπαδούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρωσία, ως αντίποινα για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ.

Ο Άντονι Γκλις εξέφρασε τον φόβο του στη βρετανική εφημερίδα Daily Star: «Έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι αν η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πίσω από την δηλητηρίαση του Σκρίπαλ είναι η Ρωσία,τότε δεν θα πρέπει να στείλουμε την ομάδα μας στην Αγία Πετρούπολη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης