Φιλιππίνες: Οι αρχές απαγορεύουν την εργασία στο Κουβέιτ μετά τις αυτοκτονίες οικιακών βοηθών

Φιλιππίνες: Οι αρχές απαγορεύουν την εργασία στο Κουβέιτ μετά τις αυτοκτονίες οικιακών βοηθών

Η απαγόρευση αυτή θα ισχύει «μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια θανάτου έξι ή επτά Φιλιππινέζων εργαζόμενων στο εξωτερικό»

Φιλιππίνες: Οι αρχές απαγορεύουν την εργασία στο Κουβέιτ μετά τις αυτοκτονίες οικιακών βοηθών
Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπουν σε πολίτες της χώρας να πηγαίνουν στο Κουβέιτ για να εργαστούν, έπειτα από καταγγελίες του προέδρου Ροντρίγο Ντουτέρτε, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συμπατριώτες του που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί εκεί δέχονται κακοποιήσεις, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς εξ αυτών στην αυτοκτονία.

Ο υπουργός Εργασίας των Φιλιππίνων Σιλβέστρε Μπέλο δήλωσε ότι η απαγόρευση αυτή θα ισχύει «μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια θανάτου έξι ή επτά Φιλιππινέζων εργαζόμενων στο εξωτερικό».

Στο Κουβέιτ εργάζονται περισσότεροι από 250.000 Φιλιππινέζοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων, με τους περισσότερους να απασχολούνται ως οικιακοί βοηθοί. Εξάλλου μεγάλος αριθμός Φιλιππινέζων εργάζονται στα Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Κλείσιμο
Ο Μπέλο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις, ούτε διευκρίνισε πότε καταγράφηκαν οι θάνατοι αυτοί.

Ο Ντουτέρτε είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει στους Φιλιππινέζους να εργάζονται στο Κουβέιτ, διότι, όπως κατήγγειλε, πρόσφατα «χάθηκαν τέσσερις γυναίκες εκεί», αναφερόμενος σε οικιακές βοηθούς που εξαιτίας των κακοποιήσεων που είχαν υποστεί αυτοκτόνησαν.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχει ενημερωθεί και για πολλές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν υποστεί οικιακές βοηθοί και τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο επιθυμεί να συζητήσει με την κυβέρνηση του Κουβέιτ.

Ο ίδιος υποστήριξε:

«Θέλω να πω την αλήθεια και να τους υπογραμμίσω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό πλέον» και συμπλήρωσε:

«Πολλές από τις γυναίκες αυτοκτονούν. Καταγγέλλουν κακοποιήσεις, σεξουαλικές και άλλες».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες αυτές, ούτε και η πρεσβεία της χώρας στη Μανίλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι είναι καταγεγραμμένοι ως εργαζόμενοι στο εξωτερικό. Συνολικά στέλνουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια πίσω στη χώρα τους κάθε μήνα, χρήματα τα οποία τροφοδοτούν την κατανάλωση σε μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης