Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους Ιρανούς διαδηλωτές σε Παρίσι και Βερολίνο

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους Ιρανούς διαδηλωτές σε Παρίσι και Βερολίνο

Υποστηρίζουν τις διαμαρτυρίες για τη διαφθορά και τον πληθωρισμό

Συγκεντρώσεις σε Παρίσι και Βερολίνο πραγματοποίησαν αρκετές δεκάδες Ιρανοί αντιφρονούντες. Με την κίνησή τους θέλησαν να δείξουν αλληλεγγύη στους συμπατριώτες τους, που τις τελευταίες ημέρες διαμαρτύρονται για τη διαφθορά και τον πληθωρισμό. 

Μικρότερη ήταν η συγκέντρωση στο Παρίσι, όπου 40 περίπου Ιρανοί βρέθηκαν κοντά στην πρεσβεία του Ιράν. Μεταξύ άλλων ζήτησαν να σταματήσει η «ανάμιξη» της Τεχεράνης στη Συρία και τον Λίβανο.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αφσίν Αλαβί, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειδήσεων με έδρα τη γαλλική πρωτεύουσα υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις αγγίζουν «μια ευρύτερη βάση της ιρανικής κοινωνίας (...) ανθρώπους της μεσαίας τάξης αλλά κυρίως τη στρατιά των ανέργων, των πεινασμένων που υπέφεραν οικονομικά από τις συνέπειες της διαφθοράς».

Το Συμβούλιο αποτελεί συνασπισμό οργανώσεων της ιρανικής αντιπολίτευσης. Η πιο γνωστή είναι οι Μουτζαχεντίν του Λαού, που χαρακτηριζόταν «τρομοκρατική οργάνωση» μέχρι το 2008 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι το 2012 από τις ΗΠΑ.

Απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητούν στο Βερολίνο 

Στο Βερολίνο, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ιράν ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών που έχουν συλληφθεί στη χώρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οργανώθηκαν πολλές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις του Ιράν, μεταξύ των οποίων και στη Μασχάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Τεχεράνη. Σήμερα, περίπου 50-70 φοιτητές διαδήλωσαν έξω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Λίγο αργότερα όμως, εκατοντάδες φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με τη σειρά τους έξω από το πανεπιστήμιο.

Ο αριθμός των αντικυβερνητικών διαδηλωτών περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά από το 2009 που οργανώνονται τέτοιες κινητοποιήσεις σε τόσες πολλές πόλεις του Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cobe_helicopter_main

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους - Οι Αρχές αναζητούν ακόμα τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος - Με βάση τα ηχητικά πριν τη συντριβή, προκύπτει ότι το ελικόπτερο ήταν πολύ χαμηλά - Πετούσαν χωρίς όργανα στην ομίχλη 

kobe000

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου βασιζόταν στην όρασή του κι όχι στα όργανα, ενώ πετούσε σε συνθήκες ομίχλης - Σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά

17
11s1std-thumb-large

Το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς ενάντια σε ενδεχόμενο ταξίδι τους στην Κίνα - Διέταξε το μη αναγκαίο προσωπικό των υπηρεσιών του να εγκαταλείψουν την επαρχία Χουμπέι

000_1OE2QT

Ένα ιδιότυπο «ραντεβού» δίνουν τα βράδια οι κάτοικοι της πόλης-«φάντασμα», Ουχάν - Βγαίνουν στα μπαλκόνια και ενώνουν τις φωνές τους μέσα από τα διαμερίσματά τους, για να δώσει ο ένας κουράγιο στον άλλο - Φωνάζουν «θα τα καταφέρουμε» και τραγουδούν τον κινεζικό εθνικό ύμνο

12