Βενεζουέλα: Ομιλία Μαδούρο στον ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Βενεζουέλα: Ομιλία Μαδούρο στον ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας θα μιλήσει κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 11 Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία την πρώτη μέρα της συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών
την 11η Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τον ΟΗΕ, την Ουάσιγκτον και από άλλες κυβερνήσεις καθώς αποφάσισε να προχωρήσει στην εκλογή των μελών της Συντάκτικης Συνέλευσης διαλύοντας το κοινοβούλιο της χώρας, ενώ κατηγορείται και για τη φυλάκιση εκατοντάδων πολιτικών αντιπάλων της.

«Λάβαμε σήμερα μια 'ρηματική διακοίνωση' ότι θα έρθει», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ Ρολάντο Γκόμεζ. «Θα μιλήσει την πρώτη ημέρα των εργασιών της συνόδου», πρόσθεσε.

Ο Μαδούρο αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του λίγο μετά τον εναρκτήριο λόγο του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε ότι η δημοκρατία «μετά βίας ζει» στη Βενεζουέλα.

Μια έκθεση του γραφείου του Ζέιντ της 30ής Αυγούστου ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαπράξει εκτεταμένες και προφανώς σκόπιμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η Βενεζουέλα δεν έχει επιτρέψει σε αξιωματούχους του Συμβουλίου του ΟΗΕ να πραγματοποιήσουν μια διερευνητική αποστολή στην χώρα από το 1996.

Τα ΗΕ αναφέρουν ότι περίπου 882 άνθρωποι πιστεύεται ότι σήμερα παραμένουν υπό κράτηση από τους 5.341 οι οποίοι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους από τον Απρίλιο.

Ένας αξιωματούχος της αποστολής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα την πληροφορία για το ταξίδι του Μαδούρο στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Platonas

Η τρολια της χρονιας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nautilia-tanker

«Και τα 23 μέλη του πληρώματος του τάνκερ αναχώρησαν από το Ιράν, από το αεροδρόμιο Μπαντάρ Αμπάς, και έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 19:30 ώρα Ελλάδας» σημειώνεται σε μια ανακοίνωση

amandaknox

Τον Ιανουάριο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι η Νοξ δεν έτυχε δίκαιης δίκης και διέταξε την Ιταλία να της καταβάλει το ποσό των 18.400 ευρώ ως αποζημίωση

1