Αυτός είναι ο Έλληνας τραυματίας στο Λονδίνο: 35χρονος που κατάγεται από την Λαμία

Αυτός είναι ο Έλληνας τραυματίας στο Λονδίνο: 35χρονος που κατάγεται από την Λαμία

Μαχαιρώθηκε στο συκώτι από τους τζιχαντιστές, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο του Μπόροου Μάρκετ - Ακούγεται σε βίντεο να λέει: «Με έχουν χτυπήσει» - Η κατάστασή του είναι σταθερή 

Αυτός είναι ο Έλληνας τραυματίας στο Λονδίνο: 35χρονος που κατάγεται από την Λαμία
Ο 35χρονος Antonio Φίλης είναι ο τραυματίας ελληνικής καταγωγής που χτυπήθηκε από τους τζιχαντιστές κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου. Ο άντρας μαχαιρώθηκε στο συκώτι, όμως έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του
lamiareport.gr ο 35χρονος ζει και εργάζεται ως γεωπόνος - τεχνολόγος τροφίμων σε εταιρεία στο Λονδίνο από το 2011, ενώ κατάγεται από την Λαμία, όπου ζει η οικογένειά του. Η μητέρα του είναι ιταλικής καταγωγής, ενώ ο πατέρας του Λαμιώτης. «Ενώ οι άλλοι έτρεχαν να σωθούν ο γιος μου δεν έφυγε...», δήλωσε ο πατέρας του και συμπλήρωσε: «Εμείς αρχικά ενημερωθήκαμε από τη φίλη του και στη συνέχεια μιλήσαμε και με τον ίδιο δυο φορές. Όπως είπαν και οι γιατροί φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η αγωνία και η δική μου και της μητέρας του είναι μεγάλη γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά...».

Κλείσιμο






Ο θείος του Κωνσταντίνος Φίλης μίλησε στο protothema.gr  για την περιπέτεια του ανιψιού του: «Ευτυχώς ο ανιψιός μου είναι καλά στην υγεία του, είναι εκτός κινδύνου. Μιλήσαμε μαζί του γιατί βγήκε από την εντατική και είναι στο θάλαμο τώρα. Όταν έγινε το συμβάν μας πήρε η σύντροφός του τηλέφωνο και μας ενημέρωσε. Μετά μιλήσαμε με τον ίδιο και εμείς και οι γονείς του. Είχε μαχαιρωθεί στο συκώτι και είχε τραύματα στο κεφάλι οπότε η αγωνία μας αρχικά ήταν πολύ μεγάλη αλλά σήμερα που μιλήσαμε μαζί του έχει βγει από την εντατική και όλα πάνε καλά. Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω ακόμα αλλά θα μας τα πει όλα από κοντά».






Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, που μίλησε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ανέφερε ότι ο ίδιος ο τραυματίας επικοινώνησε με τις αρχές και ενημέρωσε για τον τραυματισμό του. Δήλωσε πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο και πως αμέσως υποβλήθηκε σε επέμβαση που ήταν επιτυχής. 



Ο 35χρονος Έλληνας ακούγεται σε ένα από τα βίντεο από την βραδιά της επίθεσης να λέει στα ελληνικά: «Ηρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει».



Από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται μια γυναίκα από τον Καναδά και ένας Γάλλος υπήκοος, ενώ υπάρχουν επίσημες αναφορές για τραυματίες από τη Γαλλία και την Αυστραλία. Το πρωί της Δευτέρας παρέμεναν για νοσηλεία 36 άνθρωποι, τουλάχιστον 21 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης