Το SPD κέρδισε πάνω από 10.000 νέα μέλη λόγω Σούλτς

Το SPD κέρδισε πάνω από 10.000 νέα μέλη λόγω Σούλτς

Ο αριθμός των νέων μελών έχει ήδη ξεπεράσει τις εγγραφές ολόκληρου του περσινού έτους - Πάνω από το 40% των νέων μελών είναι κάτω των 35 ετών  

Το SPD κέρδισε πάνω από 10.000 νέα μέλη λόγω Σούλτς
Πάνω από 10.000 νέα μέλη έχει κερδίσει τις τελευταίες εβδομάδες το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, μετά την επιλογή του Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιο για την καγκελαρία, όπως αναφέρει η επίσημη εφημερίδα της παράταξης, η Vorwarts. 

Ο αριθμός των νέων μελών έχει ήδη ξεπεράσει τις εγγραφές ολόκληρου του περσινού έτους. Μάλιστα, πάνω από το 40% των νέων μελών είναι κάτω των 35 ετών. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι επί χρόνια δεύτερο κόμμα πίσω από τη δεξιά συμμαχία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, η υποψηφιότητα Σουλτς αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένα δημοσκοπικό πυροτέχνημα και έχει αλλάξει το προεκλογικό τοπίο. Πλέον οι δύο πλευρές εμφανίζονται σχεδόν ισοδύναμες στις δημοσκοπήσεις, λιγότερο από επτά μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. 

Κλείσιμο
Στα τέλη Φεβρουαρίου το σοσιαλιστικό SPD αριθμούσε σχεδόν 439.000 μέλη ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ διέθεταν σχεδόν 431.000 μέλη , καταμέτρηση που δεν περιλαμβάνει όμως το μεγάλο κρατίδιο της Βαυαρίας, όπου η κεντροδεξιά εκπροσωπείται από το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης