Ο Στινγκ τραγουδάει στο Μπατακλάν στη μνήμη των θυμάτων

Ο Στινγκ τραγουδάει στο Μπατακλάν στη μνήμη των θυμάτων

Οι μελωδικοί ήχοι τραγουδιών του Στινγκ θα πλημμυρίσουν σήμερα το βράδυ το Μπατακλάν, σχεδόν ένα  χρόνο μετά τα τυφλά χτυπήματα των ισλαμιστών τρομοκρατών που αιματοκύλησαν την καρδιά του Παρισιού.

Ο Στινγκ τραγουδάει στο Μπατακλάν στη μνήμη των θυμάτων
Ο πρώην αρχηγός των "Police" θα εμφανιστεί στη σκηνή περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας, για μία συναυλία διάρκειας μιας ώρας και θα μιλήσει και στη γλώσσα των Γάλλων, των πολιτών που έζησαν στο πετσί τους την φρίκη της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί ενώ η αίθουσα του Μπατακλάν, μέγιστης χωρητικότητας 1.497 ατόμων, θα είναι γεμάτη με πολλούς προσκεκλημένους - κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων και ελάχιστους επισήμους.  

Κλείσιμο
Τα μέτρα ασφαλείας είναι  δρακόντεια γύρω από το Μπατακλάν, το θέατρο που εγκαινιάστηκε το 1865. "Σήμερα το βράδυ θα κάνει τον μεγαλύτερο δυνατόν θόρυβο στο Παρίσι", σύμφωνα με δήλωση του Ζερόμ Λανγκλέ, της εταιρίας "Lagardère Live Entertainment, ιδιοκτήτριας του θεάτρου."Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις, η Γαλλία και όλος ο κόσμος θα δουν το Μπατακλάν να ξαναζεί" .

Ο ουρανός των Παρισίων θα γεμίσει μπαλόνια το βράδυ, όπως έχει προγραμματίσει η οργάνωση "Life for Paris". Ο Στινγκ δεν θα πάρει χρήματα από τη συναυλία. Δύο οργανώσεις που εκπροσωπούν τα θύματα των επιθέσεων θα πάρουν το σύνολο των εσόδων. 

Ο 65χρονος Βρετανός τραγουδιστής, ο οποίος είχε δώσει συναυλία στο Μπατακλάν με τους Police στις 23 Απριλίου 1979 που έμεινε στην Ιστορία, δήλωσε ότι "θα σεβαστεί τη μνήμη αυτών που χάθηκαν". 

Στη Γαλλία ξυπνούν θλιβερές μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν αρχικά στην περιοχή γύρω από το Σταντ ντε Φρανς , κοντά στο Παρίσι, κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας- Γερμανίας και στη συνέχεια συγκλόνισαν το Παρίσι με το Μπατακλάν να είναι κατάμεστο .

Εκατόν τριάντα άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίες έπεσαν θύματα σφαγής του Ισλαμικού Κράτους . Στη Γαλλία αύριο , ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, η δήμαρχος των Παρισίων, Αν Ινταλγκό και οι οικογένειες των θυμάτων θα μεταβούν σε κάθε σημείο που επλήγη από τις επιθέσεις στο Σταντ ντε Φρανς, έπειτα στις καφετέριες και τα εστιατόρια Carillon, Le Petit Cambodge, la Bonne Bière, le Cosa Nostra, le Comptoir Voltaire και la Belle équipe. Τέλος στο Bataclan. Ανήμερα  θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια πλακών στη μνήμη των νεκρών.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης