Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία είναι πιο επικίνδυνη για την ΕΕ από τους τζιχαντιστές

Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία είναι πιο επικίνδυνη για την ΕΕ από τους τζιχαντιστές

«Οι ενέργειες της Ρωσίας μπορούν να καταστρέψουν χώρες», είπε ο Βαστσικόφσκι

Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία είναι πιο επικίνδυνη για την ΕΕ από τους τζιχαντιστές
Πιο επικίνδυνη και από το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί τη Ρωσία ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι ο οποίος διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι η Μόσχα συνιστά μια μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη σε σύγκριση με την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Προφανώς, οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν ενός είδους απειλή που είναι υπαρξιακή διότι αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να καταστρέψουν χώρες» δήλωσε ο Πολωνός ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον του ΝΑΤΟ στην ετήσια σύνοδο για την ασφάλεια Globsec, που ξεκίνησε σήμερα στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια πολύ σοβαρή απειλή, «όμως δεν είναι μια απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP. Ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει να δει κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί τον Ιούλιο στη Βαρσοβία να ενισχύει την παρουσία των δυνάμεων από διαφορετικά κράτη μέλη του Συμφώνου στα ανατολικά σύνορά του.

Κλείσιμο
«Αυτό θα ήταν ένα σύμβολο της αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα ανατολικά σύνορά μας. Μπορούμε να συζητήσουμε για την κλίμακα» αυτής της ανάπτυξης δυνάμεων», τόνισε ο Βίτολντ Βαστσικόφσκι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης