Στη Λιβύη κρύβεται ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους;

Στη Λιβύη κρύβεται ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους;

Η Σύρτη, γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, είναι το πιο ασφαλές μέρος για τους τζιχαντιστές, στον κόσμο - Ισχυρό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη βόρειο Αφρική, αφού ο πόλεμος μεταξύ παραστρατιωτικών ομάδων για την ανάληψη της εξουσίας στη Λιβύη έχει αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης στους τζιχαντιστές

Στη Λιβύη κρύβεται ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους;
Ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, κρύβεται στην Σύρτη της Λιβύης, ένα ισχυρό προπύργιο των τζιχαντιστών στη βόρειο Αφρική, στην οποία επεκτείνονται με ταχείς ρυθμούς. Την είδηση μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, σύμφωνα με το οποίο ο Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, τον Οκτώβριο στην δυτική επαρχία Ανμπάρ, στο Ιράκ.

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρθηκε αμέσως για νοσηλεία στην Ράκκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία και λίγες ημέρες αργότερα, εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του, οι γιατροί συνέστησαν την μεταφορά του στην Τουρκία για περαιτέρω νοσηλεία. Αργότερα, ο Αμπού Μπάκρ αλ Μπαγκντάντι μεταφέρθηκε στην παράκτια πόλη Σύρτη, την γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, που αποτελεί το προπύργιο των τζιχαντιστών στη βόρειο Αφρική.

                                                   
Η πόλη Σύρτη στη Λιβύη
Κλείσιμο



Στην Σύρτη ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους δεν κινδυνεύει, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο, αφού θεωρείται το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για τους τζιχαντιστές. Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Λιβύη ανάμεσα στις παραστρατιωτικές ομάδες, για την ανάληψη της εξουσίας, μετά την ανατροπή του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι το 2011, έχει επιτρέψει στους τζιχαντιστές να δρουν ανενόχλητοι και να εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Λιβύη το 2014, όταν μια ομάδα Λίβυων μαχητών επέστρεψαν από την Συρία και οργανώθηκαν στην παράκτια πόλη Ντέρνα, ανακηρύσσοντας την ανατολική Λιβύη επαρχία του «χαλιφάτου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης