Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ

Συνολικά 38 άμαχοι, δέκα στρατιώτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ 37 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι τραυματίστηκαν

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ
Ο τελευταίος από τους 11 μαχητές Ταλιμπάν που πραγματοποίησαν επίθεση στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ σκοτώθηκε αργά χθες, περισσότερες από 24 ώρες αφότου εξαπολύθηκε η επίθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, με τον απολογισμό των νεκρών μεταξύ των αμάχων και των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνεται στους 50.

Η επίθεση σε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις στο Αφγανιστάν συνέπεσε με μια περιφερειακή σύνοδο ειρήνης στο Πακιστάν, όπου ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι ζήτησε από το Πακιστάν να βοηθήσει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν που διακόπηκαν νωρίτερα φέτος.

Το υπουργείο ανέφερε πως οι επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών, οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις σε ένα τμήμα του συγκροτήματος που χρησιμοποιείται ως κατάλυμα, διεξήχθησαν με προσοχή ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων.

Κλείσιμο
Συνολικά 38 άμαχοι, δέκα στρατιώτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ 37 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι τραυματίστηκαν.

Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες μεταξύ των χιλιάδων ξένων στρατιωτικών και υπεργολάβων που έχουν την έδρα τους στο ισχυρά οχυρωμένο κτιριακό συγκρότημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης