Γαλλία: Ο Ολάντ ευχαρίστησε το Μαρόκο για την συνεργασία στον εντοπισμό του Αμπααούντ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ευχαρίστησε τον βασιλιά του Μαρόκου για την «ουσιαστική βοήθεια» που προσέφερε το Ραμπάτ στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου
Μαροκινές και γαλλικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι το Μαρόκο παρείχε πληροφορίες ζωτικής σημασίας οι οποίες οδήγησαν στον εντοπισμό του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, του φερόμενου ως συντονιστή των επιθέσεων.
Ο Αμπααούντ σκοτώθηκε την Τετάρτη σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων σε ένα διαμέρισμα του προαστίου Σεν Ντενί.
«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον βασιλιά του Μαρόκου για την αποτελεσματική βοήθεια που δόθηκε από το Μαρόκο μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία μετά τη συνάντηση που είχε ο Ολάντ με τον βασιλιά Μοχάμεντ στο Παρίσι.
Στη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων οι δύο ηγέτες επανέλαβαν επίσης τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την επιτυχία της διεθνούς συνόδου για την κλιματική αλλαγή (COP21) που θα διεξαχθεί στο Παρίσι και για την αντίστοιχη που θα γίνει το 2016 στο Μαρόκο (COP22).
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.