Άλλη μια τραγωδία στη Μεσόγειο: Νεκροί και οι 300 αγνοούμενοι πρόσφυγες
Ξεκίνησαν από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, δεν τα κατάφεραν και «χάθηκαν» στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, ανοιχτά της Λαμπεντούζα - Να λάβει μέτρα καλεί την ΕΕ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών μεταναστών στη Μεσόγειο τις τελευταίες τρεις ημέρες. Και οι 300 αγνοούμενοι πρόσφυγες που ξεκίνησαν από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, δεν τα κατάφεραν και «χάθηκαν» στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, ανοιχτά της Λαμπεντούζα.
Τα τέσσερα σκαφάκια που τους μετέφεραν αναποδογύρισαν από τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα και οι 300 να πεθάνουν. Ογδόντα πέντε άτομα έχουν διασωθεί. Εκτιμάται ωστόσο ότι πάνω από 400 μετανάστες μεταφέρονταν στα σκαφάκια.
Αυτή είναι η τελευταία τραγωδία που καταγράφεται στη Μεσόγειο, όπου μόνο το 2014 σχεδόν 3.500 μετανάστες έχουν πνιγεί προσπαθώντας να τη διασχίσουν για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Carlotta Sami, προειδοποιεί ότι αν η ΕΕ δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, η καταγραφή νεκρών προσφύγων δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού ούτε η εισροή τους προς την Ευρώπη προβλέπεται ότι θα σταματήσει.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς