Συρία: Νέο βίντεο με τον Ιάπωνα που κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές

Συρία: Νέο βίντεο με τον Ιάπωνα που κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές

Ο Κέντζι Γκότο ακούγεται στο απόσπασμα να λέει ότι σε 24 ώρες θα τον έχουν εκτελέσει οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους - Φαίνεται να κρατάει φωτογραφία Ιορδανού πιλότου που κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές

Συρία: Νέο βίντεο με τον Ιάπωνα που κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές
Σε καινούριο βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν επιβεβαιώνεται, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ακούγεται ο Ιάπωνας όμηρος, Κέντζι Γκότο, να υποστηρίζει ότι σε 24 ώρες θα τον έχουν εκτελέσει οι μαχητές του ΙΚ.

Υποστηρίζει ότι οι άνδρες της οργάνωσης ζητούν την απελευθέρωση της βομβίστριας Σατζίντα αλ-Ρισάγουι, η οποία κρατείται στην Ιορδανία.

Νωρίτερα, η ιαπωνική κυβέρνηση είχε δηλώσει πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ιορδανία ώστε να διασφαλίσει την απελευθέρωση του Ιάπωνα ομήρου, μετά την εκτέλεση του πρώτου ομήρου από τους τζιχαντιστές.

«Είμαι ο Γκέντζι Γκότο Τζόκο. Στον λαό της Ιαπωνίας και την ιαπωνική κυβέρνηση. Μου είπαν ότι αυτό είναι το τελευταίο μου μήνυμα. Μου είπαν ότι το εμπόδιο που δεν επιτρέπει την ελευθερία μου είναι η κυβέρνηση της Ιορδανίας που καθυστερεί την απελευθέρωση της Σάζα (αναφέρεται στην κρατούμενη). Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα. Είτε εγώ, είτε αυτή. Τι δεν καταλαβαίνετε; Κρατείται εδώ και δέκα χρόνια και εγώ λίγους μήνες. Αυτή για εμένα. Ανταλλάξτε μας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση από την κυβέρνηση της Ιορδανίας θα σημάνει το θάνατο του Ιορδανού πιλότου, ο οποίος θα ακολουθήσει μετά τον δικό μου (αναφέρεται στο πρόσωπο που απεικονίζεται στη φωτογραφία την οποία κρατάει). Έχω μόνο 24 ώρες για να ζήσω και ο πιλότος έχει λιγότερες. Σας παρακαλώ μη μας αφήσετε να πεθάνουμε. Οι τακτικές καθυστέρησης θα έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατό μας. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ιορδανία», ακούγεται να λέει ο Γκότο στο απόσπασμα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιείται έκτακτη συνάντηση υψηλόβαθμων Ιαπώνων αξιωματούχων ώστε να διαπιστωθεί η γνησιότητα του βίντεο, στο οποίο απειλείται η ζωή του Γκότο και του Ιορδανού πιλότου.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης