Μαρτυρία σοκ πιλότου: Είδα νεκρούς του AirAsia να κρατιούνται χέρι-χέρι

Μαρτυρία σοκ πιλότου: Είδα νεκρούς του AirAsia να κρατιούνται χέρι-χέρι

Μόνο τρεις σοροί έχουν περισυλλεγεί - Οι κακές καιρικές συνθήκες εμποδίζουν το έργο των διασωστών

Μαρτυρία σοκ πιλότου: Είδα νεκρούς του AirAsia να κρατιούνται χέρι-χέρι
Συγκλονίζει η μαρτυρία του πιλότου του C130 Hercules, το οποίο επιχειρούσε για τον εντοπισμό των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της πτήσης QZ8501 της AirAsia.


Σύμφωνα με δηλώσεις του υπολοχαγού Τρι Γουόμπογουο που ήταν συγκυβερνήτης στο μεταγωγικό αεροσκάφος του στρατού της Ινδονησίας, οι πρώτες στιγμές από τον εντοπισμό των πρώτων νεκρών ήταν ανατριχιαστικές.
Κλείσιμο

«Υπάρχουν επτά με οκτώ άνθρωποι. Τρεις από αυτούς κρατιούνταν χέρι-χέρι», είπε στην εφημερίδα της Ινδονησίας, Kompas.

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν 40 σοροί να έχουν περισυλλεγεί, διαψεύδονται από τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διάσωσης της Ινδονησίας.




Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τζακάρτα ο Μπάμπανγκ Σοελίστιο, έχουν περισυλλεγεί μόλις τρεις νεκροί που έχουν μεταφερθεί στο πλοίο Μπουνγκ Τόμο.

Ο Σοελίστιο διευκρίνισε, μάλιστα, πως οι σοροί ανήκουν σε δύο γυναίκες και έναν άνδρα.




Την πληροφορία στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, Μαναχάν Σιμορανγκίρ, ο οποίος δήλωσε πως η ενημέρωση για τον εντοπισμό 40 πτωμάτων προέκυψε από λάθος επικοινωνία με τους διασώστες.












Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας Antara, οι εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες εμποδίζουν το έργο των διασωστών. Το λόγο αυτό επικαλέστηκε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διάσωσης της Ινδονησίας, για να εξηγήσει γιατί τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο όπου έχει καταπέσει το AirAsia.



Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρίας AirAsia, Τόνι Φερνάντες, δήλωσε συνετριμμένος από την είδηση και εξήγησε πως είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την εταιρία, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα είναι οι συγγενείς των 162 επιβαινόντων του Airbus A320-200 που συνετρίβη ενώ ταξίδευε προς τη Σιγκαπούρη.

Στο μεταξύ, η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος επισήμανε ότι προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός των επιβατών και των μελών του πληρώματος.

«Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία ερευνών να καλέσουν όλους τους αρμόδιους σε κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και την ανάσυρση των νεκρών επιβατών και μελών του πληρώματος», δήλωσε ο Ουιντόντο.

Όσο για τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε την οδύνη του, προσθέτοντας ότι προσεύχεται για όσους αντιμετωπίζουν αυτή την τραγωδία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της AirAsia συμπλήρωσε ότι είναι κρίσιμο να ολοκληρωθεί η επιχείρηση το συντομότερο, ενώ εξήγησε πως είναι πολύ νωρίς για να καταλήξει κανείς στα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά κακές και ζήτησε υπομονή μέχρι οι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν την έρευνα.

«Εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις οικογένειες αν και ξέρουμε ότι δε θα αλλάξει τίποτα. Είναι μία φρικτή εμπειρία αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο», συμπλήρωσε ο Φερνάντες.
















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης