Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει «σκλάβους» στο Κατάρ!

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει «σκλάβους» στο Κατάρ!

Προκειμένου να δουλέψουν στα έργα του Μουντιάλ - Την εξευτελιστική ούτως ή άλλως αμοιβή καρπώνεται το καθεστώς

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει «σκλάβους» στο Κατάρ!
Χιλιάδες βορειοκορεάτες εργάτες στάλθηκαν ως «σκλάβοι» στο Κατάρ, ώστε να εργαστούν στα έργα του Μουντιάλ, ενώ την εξευτελιστική αμοιβή τους, την καρπώνεται εξ' ολοκλήρου το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν! 

Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως από την αγγλική εφημερίδα The Guardian, που επικαλείται μαρτυρίες των ίδιων των εργατών στα έργα, οι οποίοι δήλωσαν πως το κάνουν «για να φέρουμε ξένο χρήμα στο έθνος μας» και πως «συνήθως άνθρωποι σαν εμάς δεν πληρώνονται». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργάτες ζουν λίγο - πολύ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπό το φόβο βασανιστηρίων, στα όρια της πείνας αλλά και της απειλής του θανάτου. 

Κλείσιμο
Οι εργάτες λένε πως τους υποσχέθηκαν πως θα πληρωθούν όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους, όμως καθώς γίνονται κρατήσεις για το φαγητό και τη διαμονή τους, τελικά απομένει ένα 10%, το οποίο είναι αμφίβολο εάν θα καταλήξει σ' αυτούς! 

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κατάρ που μίλησε στην εφημερίδα, ανέφερε πως όλες οι καταγγελίες αναφορικά με τα έργα του Μουντιάλ θα ερευνηθούν διεξοδικά. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης