Σωματοφύλακας στη Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο χειρότερος δικτάτορας

Σωματοφύλακας στη Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο χειρότερος δικτάτορας

Αναφέρθηκε στην σκληρή και επίπονη εκπαίδευση στην οποία έπρεπε να περάσει κανείς για να γίνει σωματοφύλακας

Σωματοφύλακας στη Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο χειρότερος δικτάτορας
Για τις φρικτές στιγμές που έζησε δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ουν μίλησε για πρώτη φορά ένας πρώην σωματοφύλακας του πατέρα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, κάνοντας λόγο για τον  χειρότερο δικτάτορα που έχει γνωρίσει η χώρα του.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, Λι Γιονγκ Γκουκ αναφέρθηκε στην σκληρή και επίπονη εκπαίδευση στην οποία έπρεπε να περάσει κανείς για να γίνει σωματοφύλακας.

Δυστυχώς, αν και παραδέχθηκε ότι και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν σκληρός και ένας «πραγματικός δικτάτορας», τόνισε ότι ο γιος του είναι ο χειρότερος όλων!

«Μόνο όταν πήγα στη Νότια Κορέα συνειδητοποίησα ότι υπηρετούσα έναν δικτάτορα», αποκάλυψε ο Λι Γιονγκ Γκουκ, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια κατάφερε να δραπετεύσει από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με τον πρώην σωματοφύλακα, η σκληρότητα του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι απίστευτη, αφού τόλμησε, μεταξύ άλλων, να σκοτώσει τον θείο του, τονίζοντας ότι ο ηγέτη της Βόρειας Κορέας κέρδισε την αφοσίωση του λαού, αλλά μια αφοσίωση βασισμένη στο ψέμα και στον φόβο.
Κλείσιμο

Ο  Λι Γιονγκ Γκουκ προσπάθησε για πρώτη φορά να φύγει από την χώρα το 1994. Ωστόσο, οι αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν και τον έστειλαν στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων Yodok.

Τελικά, κατάφερε να δραπετεύσει στη Νότια Κορέα και να κάνει πράξη τη μεγαλύτερή του επιθυμία: να μιλήσει στην ανθρωπότητα για τα όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης