Μεξικό: Συνελήφθη ο δήμαρχος που εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης φοιτητών

Μεξικό: Συνελήφθη ο δήμαρχος που εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης φοιτητών

Ο φυγάς δήμαρχος της πόλης Ιγκουάλα και η σύζυγός του βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας

Μεξικό: Συνελήφθη ο δήμαρχος που εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης φοιτητών
Την ώρα που πορεία 200 χλμ πραγματοποιείτο στο Μεξικό σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στην υπόθεση εξαφάνισης 43 φοιτητών, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και ένα μήνα, οι τοπικές αρχές προχωρούσαν στη σύλληψη του δημάρχου της πόλης Ιγκουάλα.

Ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα, εγκατέλειψαν την κατοικία τους, έπειτα από τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι βρίσκονται πίσω από την εξαφάνιση των φοιτητών που ταξίδευαν όταν συμμορία που διατηρεί επαφές με την αστυνομία τους σταμάτησε στην πόλη Ιγκουάλα.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, τους οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου πιθανολογείται ότι τους εκτέλεσαν και τους έθαψαν σε ομαδικό τάφο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χοσέ Ραμόν Σαλίνας, ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως ο πρώην δήμαρχος και η σύζυγός του, οι οποίοι εμπλέκονταν σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθησαν στην Πόλη του Μεξικού.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση που βρίσκεται σε δύσκολη θέση έπειτα από το περιστατικό, εξακολουθεί να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, τη στιγμή που ο πρόεδρος Πένια Νιέτο αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση της διακυβέρνησής του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης