Στους δρόμους οι Ούγγροι κατά του φόρου στο Ίντερνετ

Στους δρόμους οι Ούγγροι κατά του φόρου στο Ίντερνετ

Κρατώντας τα κινητά τους στα χέρια νεαροί διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της Βουδαπέστης - Ήδη οι εταιρείες που πλήττονται από το μέτρο ανακοίνωσαν πως θα αυξήσουν τις τιμές τους

Στους δρόμους οι Ούγγροι κατά του φόρου στο Ίντερνετ
Εξαγριωμένοι με το σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει φόρους στο Ίντερνετ και στη διακίνηση δεδομένων, δεκάδες χιλιάδες Ούγγροι κατέβηκαν στους δρόμους, απαιτώντας να ακυρωθεί το μέτρο.

Οι διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Βουδαπέστης κατέληξαν μπροστά στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών και φωνάζοντας πως ο φόρος είναι αντιδημακρατικός, ζήτησαν από την κυβέρνηση να τον πάρει πίσω. 

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, πλέον κάθε ISP θα χρεώνεται 150 φιορίνια, δηλαδή 0,49 ευρώ για κάθε Gigabyte που διακινείται από το δίκτυό του. Αν και προς το παρόν το μέτρο δεν επεκτείνεται στους οικιακούς καταναλωτές, οι διαδηλωτές εξέφρασαν φόβους ότι κάτι τέτοιο θα γίνει άμεσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters άλλωστε, ήδη ο σύνδεσμος των εταιριών τηλεπικοινωνιών της χώρας ανακοίνωσε πως το μέτρο θα αυξήσει και τις τιμές τους προς τους πελάτες τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης