Μεξικό: Νεκρός ο αρχηγός του καρτέλ που θεωρείται υπεύθυνος για τους φόνους των φοιτητών

Μεξικό: Νεκρός ο αρχηγός του καρτέλ που θεωρείται υπεύθυνος για τους φόνους των φοιτητών

Ο Μπενχαμίν Μοντραγόν προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να παραδοθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας

Μεξικό: Νεκρός ο αρχηγός του καρτέλ που θεωρείται υπεύθυνος για τους φόνους των φοιτητών
Ο Μεξικανός Μπενχαμίν Μοντραγόν, ένας από τους φερόμενους αρχηγούς του καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εμπλεκόταν στην εξαφάνιση 43 φοιτητών, σκοτώθηκε σε επιχείρηση της αστυνομίας, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο αυτόν, ο Μοντραγόν ήταν «ένας από τους εγκεφάλους» του καρτέλ και «προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να παραδοθεί». Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τη γενική εισαγγελία του Μεξικού.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Μοντραγόν σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην πόλη Χιουτέπεκ, κοντά στην Κουερναβάκα, 90 χιλιόμετρα νοτίως της Πόλης του Μεξικού.

Κλείσιμο
Δεν έχει επίσης εξακριβωθεί ακόμη εάν ο «Ελ Μπενχαμόν», όπως τον αποκαλούσαν, εμπλεκόταν άμεσα στην επίθεση εναντίον των φοιτητών, στις 26 Σεπτεμβρίου στην Ιγουάλα της Πολιτείας Γκερέρο, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και άλλοι 43 αγνοούνται.

Οι Γκερέρος Ουνίδος (Ενωμένοι Πολεμιστές) προήλθαν από τη διάσπαση του καρτέλ των αδελφών Μπελτράν Λέιβα και δραστηριοποιούνται κυρίως στην εξαγωγή μαριχουάνας και παπαρούνας στις ΗΠΑ, ιδίως στο Σικάγο. Τον περασμένο Μάιο είχε συλληφθεί ο αρχηγός του καρτέλ, ο Μάριο «Ελ Σάπο Γκουάπο» Κασαρούμπιας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης