Δείτε πώς ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Δείτε πώς ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Αν και δεν είχαν πλάνα, αλλά μόνο φωτογραφίες, ο παρουσιαστής εκφώνησε την είδηση της επίσκεψης του ηγέτη σε συγκρότημα κτηρίων με τη σοβαρότητα και τον στόμφο που χρειαζόταν... για περίπου 8 λεπτά! 

Δείτε πώς ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου: ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο επί σχεδόν ένα μήνα εξαφανισμένος Κιμ Γιονγκ Ουν επανεμφανίστηκε και χαίρει άκρας υγείας - αν και ελαφρώς κουτσαίνει.

Η αναστάτωση που είχε προκληθεί και οι φήμες που είχαν φουντώσει για την τύχη του κατευνάστηκαν, καθώς μεταδόθηκαν περίπου δέκα φωτογραφίες από την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών και στο νεόκτιστο Ινστιτούτο Ενέργειας της Κρατικής Ακαδημίας Επιστημών. 

«Οι επιστήμονές μας είναι οι πατριώτες που αφιερώνουν τη ζωή τους για την οικοδόμηση ενός πλούσιου και ισχυρού έθνος» φέρεται να δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. 

Κλείσιμο
Για την κρατική τηλεόραση της χώρας του ηγέτη όμως, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Ο τρόπος που επέλεξαν να παρουσιάσουν την είδηση κάνει τη διαφορά. Ο παρουσιαστής των ειδήσεων παίρνει το σοβαρό του ύφος και ξεκινά την εκφώνηση. Δεν πρόκειται απλά για μια είδηση, αλλά για την θριαμβευτική επανεμφάνιση του ηγέτη, και έτσι πρέπει να αναγνωσθεί το κείμενο. Μπορεί κάποιος εκτός Κορέας να μην καταλαβαίνει τι λέει, δεν μπορεί όμως παρά να αισθανθεί το αίσθημα περηφάνειας με το οποίο φουσκώνει το στήθος του παρουσιαστή, καθώς έχει την τιμή να εκφωνεί την χαρμόσυνη είδηση που αφορά στον ηγέτη. 



Η διάρκεια της παρουσίασης της είδησης, που τονίζουμε, δεν συνοδευόταν από βίντεο αλλά μόνο από περίπου δέκα φωτογραφίες, κράτησε περίπου οκτώ λεπτά. Ακολούθησε ένα μουσικό κλιπ (!) με μια ανεβαστική μουσική να ντύνει παλιότερες εικόνες του Κιμ Γιονγκ Ουν. Δεν έχουμε στην διάθεσή μας την ακριβή μετάφραση των λόγων του παρουσιαστή, όμως βάσει των όσων έγιναν γνωστά από τα διεθνή πρακτορεία, στα οκτώ λεπτά που κράτησε η εκφώνηση δεν μπόρεσε να μας πληροφορήσει για το πότε ακριβώς έλαβε χώρα η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν ή για το πού βρισκόταν το διάστημα της απουσίας του. 

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας είχε ξανά «παραδόσει μαθήματα», όταν εκφωνήθηκε η είδηση πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν «αισθάνεται ενοχλήσεις». Ο σπαραχτικός τόνος της φωνής της παρουσιάστριας δεν μπορούσε παρά να μεταδόσει τη συγκίνηση και την συμπάθεια προς τον ταλαιπωρημένο ηγέτη...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης