Κάμερον: Θα ραγίσει η καρδιά μου αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί

Κάμερον: Θα ραγίσει η καρδιά μου αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί

Τόνισε ότι η απόφαση που θα λειφθεί στις 18 Σεπτεμβρίου θα είναι οριστική

Κάμερον: Θα ραγίσει η καρδιά μου αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί
«Η καρδιά μου θα ραγίσει αν αυτή η οικογένεια των εθνών διασπαστεί».

Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ικέτευσε τους Σκωτσέζους να μην επιλέξουν την ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου μιλώντας σε εργαζομένους στην τράπεζα Scotish Widows στο Εδιμβούργο.

Γι' αυτό τους κάλεσε να χρησιμοποιήσουν το μυαλό και την καρδιά τους όταν προσέλθουν στις κάλπες υπενθυμίζοντάς τους την κοινή ιστορία και τους δεσμούς που τους συνδέουν με την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία επικαλούμενος τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αγώνα κατά του Χίτλερ.

Τόνισε, τέλος, ότι η απόφαση που θα ληφθεί στις 18 Σεπτεμβρίου θα είναι οριστική. «Πιστεύω ότι ο κόσμος νοιώθει πως είναι κάτι σαν τις γενικές εκλογές όπου σε πέντε χρόνια μπορεί να αλλάξει κανείς την επιλογή του. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό: αυτή είναι μια απόφαση για τον επόμενο αιώνα και όχι για την επόμενη πενταετία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι ο βρετανός πρωθυπουργός απέφυγε να περπατήσει στους δρόμους του Εδιμβούργου και να μιλήσει στους πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης