Σουδάν: Γέννησε η γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο για αποστασία

Σουδάν: Γέννησε η γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο για αποστασία

Η 27χρονη Μεριάμ Ιμπραήμ έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι - Παραμένει στη φυλακή επειδή αρνείται να αποκηρύξει τον Χριστιανισμό

Σουδάν: Γέννησε η γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο για αποστασία

Η 27χρονη Μεριάμ Ιμπραήμ από το Σουδάν που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή αρνείται να αποκηρύξει τον Χριστιανισμό, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι ενώ παραμένει στη φυλακή.

Η γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού, κατηγορείται ότι παντρεύτηκε Χριστιανό, γεγονός που βάσει της σαρίας θεωρείται «μοιχεία», η οποία τιμωρείται με 100 μαστιγώσεις.

Κλείσιμο

Παρότι είναι γεννημένη από πατέρα Μουσουλμάνο και μητέρα Χριστιανή η 27χρονη, κρίνεται ένοχη επειδή δε θέλει να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού.

Παρόλα αυτά, θα της επιτραπεί να μεγαλώσει το παιδί της για δύο χρόνια πριν εκτελεστεί η ποινή.

Στο μεταξύ, η υπόθεσή της έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή με τον ΟΗΕ και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να καλούν την κυβέρνηση του Σουδάν να αφήσει ελεύθερη τη γυναίκα και να ακυρώσει τη ποινή της.

«Το γεγονός ότι μία γυναίκα θα μπορούσε να καταδικαστεί σε θάνατο για τη θρησκευτική επιλογή της και να τιμωρηθεί με μαστιγώσεις γιατί παντρεύτηκε άνδρα διαφορετικού θρησκεύματος, είναι αποτρόπαιο και αδιανόητο», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στο Σουδάν.

Την ίδια στιγμή, ερευνήτρια του Αφρικανικού Κέντρου Σπουδών για τη Δικαιοσύνη και Ειρήνη, επισήμανε πως μία τέτοια απόφαση είναι ενάντια στο σύνταγμα και τις δεσμεύσεις του Σουδάν απέναντι στο τοπικό και διεθνές δίκαιο.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης