Πτήση ΜΗ370: Αντίστροφη μέτρηση για το μαύρο κουτί του Boeing

Πτήση ΜΗ370: Αντίστροφη μέτρηση για το μαύρο κουτί του Boeing

Η μπαταρία αναμένεται να λήξει μετά τις 7 Απριλίου

Πτήση ΜΗ370: Αντίστροφη μέτρηση για το μαύρο κουτί του Boeing
Εντείνεται και επεκτείνεται υποβρυχίως η διεθνής έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου MH370, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Κέντρου Συντονισμού Υπηρεσιών (JACC) Αυστραλός Άνγκους Χιούστον, ενώ ο χρόνος για να βρεθεί το μαύρο κουτί εξαντλείται.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο και ένα βρετανικό άρχισαν κοινή υποβρύχια επιχείρηση σύροντας ευαίσθητους ανιχνευτές ηχητικών σημάτων για να εντοπίσουν σήμα από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, ενώ διευκρίνισε στους δημοσιογράφους στο Περθ ότι πλοία έχουν αναπτυχθεί χωριστά σε απόσταση 240 χλμ. σε μια πορεία που θα συγκλίνει σταδιακά και ελέγχουν τον πυθμένα του ωκεανού για να εντοπίσουν το σήμα που εκπέμπει το μαύρο κουτί.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield σύρει ανιχνευτή ηχητικών σημάτων -που προμηθεύτηκε από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό- με ταχύτητα μόλις πέντε χλμ. την ώρα, ενώ το βρετανικό υδρογραφικό πλοίο HMS Echo έχει το δικό του υποβρύχιο εξοπλισμό ανίχνευσης σημάτων. Ωστόσο, η μπαταρία στο μαύρο κουτί αναμένεται να λήξει κάποια στιγμή μετά τις 7 Απριλίου, αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου.

Ο Χιούστον δήλωσε ότι δύο υποβρύχια μετέχουν στο εξής στην έρευνα όπως και τέσσερα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας που προστίθενται στα δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν σήμερα τις έρευνες.

Αυστραλοί εθελοντές έχουν επιβιβαστεί σε τρία πολιτικά αεροσκάφη και εργάζονται ως παρατηρητές από αέρος, ενώ το τέταρτο αεροσκάφος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Υπηρεσιών. Μια φρεγάτα της Μαλαισίας καταφθάνει αύριο στην περιοχή και μια αυστραλιανή φρεγάτα θα ενταχθεί στα μέσα που χρησιμοποιούνται στις έρευνες σε τέσσερις ημέρες.

Το Κέντρο Συντονισμού ανακοίνωσε ότι το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo έλαβε ένα σήμα την Πέμπτη, ενώ κατευθυνόταν στην περιοχή των ερευνών αλλά το σήμα δεν προήλθε από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, μετέδωσε το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Εξάλλου, θόρυβοι από φάλαινες ή από πλοία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τους ευαίσθητους ηχητικούς δέκτες του πλοίου, σύμφωνα με το JACC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης