Ουγκάντα: «Παγώνει» ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων

Ουγκάντα: «Παγώνει» ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων

Ο Μουσεβίνι θέλει να ακούσει την άποψη Αμερικανών επιστημόνων για το εάν η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα της φύσης ή της ανατροφής

Ουγκάντα: «Παγώνει» ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων
Ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Γιουέρι Μουσέβενι, «παγώνει» το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και ζητεί από Αμερικανούς επιστήμονες να του δώσουν τη συμβουλή τους για το εάν η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα της φύσης ή της ανατροφής.

Αν και αρχικά ο Μουσέβενι είχε αρνηθεί να υπογράψει το ομοφοβικό νομοσχέδιο, υπό το βάρος της πίεσης των βουλευτών και έχοντας στο μυαλό του τις εκλογές του 2016, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τελικά θα το εγκρίνει. 

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη κριτική του Μπαράκ Ομπάμα και του Μπιλ Κλίντον. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι μία τέτοια κίνηση θα «περιέπλεκε» τις σχέσεις με την Ουγκάντα, χώρα στην οποία η Ουάσινγκτον δίνει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Κλείσιμο
Η Ουγκάντα απέρριψε τις προειδοποιήσεις, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό», αλλά στη συνέχεια φαίνεται πως ο πρόεδρος Μουσέβενι άλλαξε γνώμη και είπε ότι δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο, πριν ακούσει την άποψη των αμερικανών επιστημόνων.

«Ενθαρρύνω την αμερικανική κυβέρνηση να μας βοηθήσει να συνεργαστούμε με τους επιστήμονές μας για να εξετάσουμε εάν στην πραγματικότητα υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται ομοφυλόφιλοι» είπε.

«Όταν αυτό αποδειχθεί, τότε μπορούμε να επανεξετάσουμε αυτό το νομοσχέδιο» πρόσθεσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «οι Αφρικανοί δεν αποζητούν να επιβάλουν τις απόψεις τους σε κανέναν. Δεν θέλουμε να μας επιβάλει κανείς τις απόψεις του. Αυτή η συζήτηση προκλήθηκε από δυτικές οργανώσεις που έρχονται στα σχολεία μας και προσπαθούν να στρατολογήσουν τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία».

Το νομοσχέδιο προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τους ομοφυλόφιλους και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης