Ουγκάντα: Μέχρι και ισόβια για τους ομοφυλόφιλους

Ουγκάντα: Μέχρι και ισόβια για τους ομοφυλόφιλους

Η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη στην χώρα, όμως ο νέος νόμος εισάγει πιο αυστηρές ποινές

Ουγκάντα: Μέχρι και ισόβια για τους ομοφυλόφιλους
Νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και προβλέπει ισόβια κάθειρξη για όσους υποτροπιάζουν, υιοθέτησε σήμερα το κοινοβούλιο της Ουγκάντας.

«Είναι μια νίκη για την Ουγκάντα. Είμαι χαρούμενος που το κοινοβούλιο ψήφισε κατά αυτού του κακού, ακόμη κι αν το νομοσχέδιο επικρίνεται σφοδρά από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβιντ Μπαχάτι, ο βουλευτής που κατέθεσε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.

«Επειδή είμαστε ένα κράτος που φοβάται τον θεό, αποδίδουμε μια ολιστική αξία στη ζωή. Εξαιτίας αυτών των αξιών οι βουλευτές υιοθέτησαν το νομοσχέδιο, όποια κι αν είναι η γνώμη του έξω κόσμου», πρόσθεσε ο Μπαχάτι.

Κλείσιμο
Ο Μπαχάτι επεσήμανε ότι από την τελική μορφή του νομοσχεδίου έχει αφαιρεθεί το αμφιλεγόμενο άρθρο που προέβλεπε την επιβολή της θανατικής ποινής στους ομοφυλόφιλους που συλλαμβάνονται να υποτροπιάζουν.

«Πέρασα επισήμως στην παρανομία», σχολίασε ο ομοφυλόφιλος ακτιβιστής Φρανκ Μουγκίσα μετά την ψηφοφορία.

Ο νέος νόμος πρέπει να υποβληθεί στον πρόεδρο της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι για να επικυρωθεί.

Το νομοσχέδιο, που εισήχθη πρώτη φορά στο κοινοβούλιο της Ουγκάντας το 2009, είχε μπει στο ράφι μετά τις έντονες επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το είχε χαρακτηρίσει «φρικιαστικό».

Αρχικά, προέβλεπε την εσχάτη των ποινών για όποιον συλλαμβανόταν για δεύτερη φορά να επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις, αλλά και για όσους ανθρώπους έχουν σχέση με ανήλικους ή έναν φορέα του ιού HIV.

Η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη στην Ουγκάντα, όμως ο νέος νόμος εισάγει πιο αυστηρές ποινές για τους ομοφυλόφιλους και ποινικοποιεί την δημόσια προώθησή της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης