Στο Κίεβο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας για την εύρεση πολιτικής λύσης

Στο Κίεβο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας για την εύρεση πολιτικής λύσης

Μέρος των διαδηλωτών εγκατέστησε σκηνές κοντά στην έδρα της κυβέρνησης και έστησε οδοφράγματα

Στο Κίεβο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας για την εύρεση πολιτικής λύσης
 «Γιανουκόβιτς, ο επόμενος θα είσαι εσύ..». Το ηχηρό αυτό μήνυμα στέλνουν οι φιλοευρωπαίοι Ουκρανοί διαδηλωτές στον πρόεδρο της χώρας τους, λίγες ώρες μετά την αποκαθήλωση του αγάλματος του Λένιν στο Κίεβο κι ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με στόχο την απομάκρυνση του φιλορώσου Βίκτορ Γιανουκόβιτς .

Για πράξη βαρβαρότητας κάνει λόγο η ουκρανική κυβέρνηση , δια στόματος του εκπροσώπου της, Μικολα Αζάροφ την ώρα που η αντιπολίτευση της χώρας αρνείται κάθε ανάμειξη με την αποκαθήλωση του αγάλματος του Λένιν. Σύμφωνα με το Reuters, οι Ουκρανοί διαδηλωτές δεν θέλουν να στιγματιστούν από μία τέτοια πράξη η οποία  θα αποδυνάμωνε τα αίτια των κινητοποίησεών τους .

Κλείσιμο
Η γυναίκα όμως που τοποθέτησε στην θέση του αγάλματος, ύψους σχεδόν τεσσάρων μέτρων, το 1946 μία σημαία της ευρωπαικής ένωσης ενοχοποιεί  την ουκρανική αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα, ο Αρσένι Γιατσενιούκ, εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, κάλεσε τους διαδηλωτές να διευρύνουν το κίνημα αμφισβήτησης αποκλείοντας την έδρα της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, μέρος των διαδηλωτών εγκατέστησε σκηνές κοντά στην έδρα της κυβέρνησης και έστησε οδοφράγματα.
 
Πριν από λίγο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συμφώνησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς για την πραγματοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα αποστολής συμφιλίωσης της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον στο Κίεβο.

Το αντικείμενο της επίσκεψης της Αστον συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας στην οποία ο Μπαρόζο «επέμεινε στην ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην ένταση στην Ουκρανία με την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση και την κοινωνία των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης