Ο Μπερλουσκόνι «μηδενίζει» όλα τα αξιώματα στο Φόρτσα Ιτάλια

Ο Μπερλουσκόνι «μηδενίζει» όλα τα αξιώματα στο Φόρτσα Ιτάλια

Ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί, ουσιαστικά, να ελέγξει την όλη διαδικασία που θα οδηγήσει, στα τέλη Νοεμβρίου, στην ψηφοφορία της ολομέλειας της γερουσίας για την αποπομπή του από το σώμα, μετά την οριστική καταδίκη από τον Αρειο Πάγο για φορολογική απάτη

Porsche: Μικρό SUV με το ok της VW
Ο Μπερλουσκόνι «μηδενίζει» όλα τα αξιώματα στο Φόρτσα Ιτάλια
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να «μηδενίσει» όλα τα αξιώματα στο εσωτερικό του κόμματός του, «Φόρτσα Ιτάλια».

Με την απόφασή του αυτή, ο «μίστερ τιβί», θέλησε να καταργήσει το σύνολο της ηγετικής ομάδας του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας», παραμένοντας, τυπικά, ο «απόλυτος αρχηγός» εν αναμονή της προγραμματισμένης εκλογής των ιθυνόντων της «νέας Φόρτσα Ιτάλια», στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί, ουσιαστικά, να ελέγξει την όλη διαδικασία που θα οδηγήσει, στα τέλη Νοεμβρίου, στην ψηφοφορία της ολομέλειας της γερουσίας για την αποπομπή του από το σώμα, μετά την οριστική καταδίκη από τον Αρειο Πάγο για φορολογική απάτη.

Κλείσιμο
Στόχος του «πρώην Καβαλιέρε» να ασκήσει πίεση σε όλους τους βουλευτές και γερουσιαστές του προκειμένου να τον στηρίξουν και να δείξει και στους κυβερνητικούς εταίρους-κυρίως στην κεντροαριστερά- ότι είναι ακόμη σε θέση να απειλήσει τον μελλοντικό βίο της κυβέρνησης Λέττα.

Σύμφωνα, όμως, με τους πολιτικούς αναλυτές, μια περαιτέρω πόλωση στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς, μπορεί να οδηγήσει είτε στην οριστική διάσπαση του κόμματος του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού, είτε στην δημιουργία ενός είδους «ομοσπονδίας», με την «σκληροπυρηνική» «Νέα Φόρτσα Ιτάλια» από την μία, και τον φιλοκυβερνητικό «Λαό της Ελευθερίας» από την άλλη. Επικεφαλής της δεύτερης αυτής ομάδας αναμένεται να τεθεί ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, πάντως, δείχνει να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της κυβέρνησης Λέττα, παρά τις έμμεσες απειλές του Μπερλουσκόνι: « διαθέτουμε την αναγκαία στήριξη του κοινοβουλίου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα.

Σε σημερινή παρέμβασή του, τέλος, στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ευρώπη δεν είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης. Αντιθέτως, η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της διστακτικότητας της Ευρώπης και της αδυναμίας των κοινοτικών θεσμών».

«Διαπιστώνω, πάντως, ότι οι υποστηρικτές της Ευρώπης του λαϊκισμού, έχουν άγριες διαθέσεις και είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική και πολιτισμική μάχη κατά του λαϊκισμού», πρόσθεσε ο Ενρίκο Λέττα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης