Ρωσία: Απορρίπτει τα περί χρήσης Αμερικανών για κατασκοπεία

Ρωσία: Απορρίπτει τα περί χρήσης Αμερικανών για κατασκοπεία

«Είναι κρίμα που ο απόηχος του Ψυχρού Πολέμου εμφανίζεται ανά καιρούς στις ρωσο- αμερικανικές σχέσεις», λέει ο Γιούρι Τζάβτσεφ που έχει τεθεί στο μικροκόπιο της Ουάσιγκτον

Βαλτώνουν τα δημόσια έργα της Αχαΐας
Ρωσία: Απορρίπτει τα περί χρήσης Αμερικανών για κατασκοπεία
Κατηγορηματικά απέρριψε την Πέμπτη η Ρωσία τις κατηγορίες κατασκοπείας μέσω ενός ρωσικού πολιτιστικού κέντρου στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ είναι αβάσιμοι.

Το FBI εξετάζει αν ο Γιούρι Τζάβτσεφ, επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών, προσπάθησε να προσλάβει νέους Αμερικανούς ως κατασκόπους, σύμφωνα με όσα δήλωσε Αμερικανίδα αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών στο Associated Press την Τετάρτη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «ζαλίστηκε» από τις εκθέσεις και είπε ότι «τα κατασκευασμένα επιχειρήματα που περιείχαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ζήτησε, ακόμη, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ «να αποκηρύξει κατηγορηματικά και δημοσίως την κακή επιχείρηση αμαύρωσης των δραστηριοτήτων του ρωσικού Κέντρου για την Επιστήμη και τον Πολιτισμό».

Ο εκπρόσωπος του FBI , Τζέισον Πακ, αρνήθηκε να σχολιάσει .
Κλείσιμο

Ο Τζάβτσεφ, από την άλλη, χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως μια προσπάθεια να βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

«Είναι κρίμα που ο απόηχος του Ψυχρού Πολέμου εμφανίζεται ανά καιρούς στις ρωσο- αμερικανικές σχέσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης