Βρετανία: «Οικογενειακή υπόθεση» η βάφτιση του πριγκιπικού μωρού

Βρετανία: «Οικογενειακή υπόθεση» η βάφτιση του πριγκιπικού μωρού

Ουίλιαμ και Κέιτ «έσπασαν» ακόμα ένα βασιλικό πρωτόκολλο – Το πιο ανατρεπτικό πριγκιπικό ζευγάρι

Βρετανία: «Οικογενειακή υπόθεση» η βάφτιση του πριγκιπικού μωρού
Ακόμα ένα «χτύπημα» στη βασιλική παράδοση ετοιμάζουν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, καθώς η βάφτιση του μωρού τους θα είναι μια «κλειστή οικογενειακή υπόθεση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times ο αριθμός των καλεσμένων θα είναι περιορισμένος μετά από απόφαση του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ενώ εκτός λίστας θα μείνουν -μεταξύ άλλων- οι θείες του Ουίλιαμ και η κόμισσα του Έσσεξ.

Το τριών μηνών βρέφος θα βαφτιστεί στις 23 Οκτώβρη στο βασιλικό παρεκκλήσι του Αγίου Ιακώβου, εκεί που τελέστηκε η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σύμφωνα με την Daily Mirror. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως αν και το μωρό -που θα βαπτιστεί Γιώργος- δεν είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα βαπτιστεί σε παρεκκλήσι, ωστόσο οι κληρονόμοι του θρόνοι συνήθως βαπτίζονται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Κλείσιμο
«Θα είναι μια ζεστή και οικογενειακή υπόθεση», είπε για την βάφτιση βασιλική πηγή στους The Times, ενώ προσέθεσε πως «Είχε ξεκαθαριστεί εξ αρχής. Δεν είναι ασυνήθιστο, όπως και σε άλλες βαπτίσεις, να μην προσκαλούνται οι μεγαλύτερες σε ηλικία θείες».

Πάντως τα βρετανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η βάπτιση, όπως και όλα όσα έχουν κάνει, γίνονται με βάση το δικό τους γούστο και τρόπο, ο οποίος πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με το βασιλικό πρωτόκολλο, αλλά και με τις παραδόσεις αιώνων. Επίσης, οι The Times αναφέρουν πως ο Ουίλιαμ πέταξε τη γαμήλια λίστα γιατί «με το ζόρι ήξερε κάποιον από τους καλεσμένους», ενώ το ζευγάρι αποφάσισε να μην προσλάβουν νταντά, δείχνοντας με αυτή τους την κίνηση το πόσο ανατρεπτικοί είναι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης