Ολάντ: Πρώτα «φρένο» στην κλιμάκωση της βίας και μετά πολιτική λύση στη Συρία

Ολάντ: Πρώτα «φρένο» στην κλιμάκωση της βίας και μετά πολιτική λύση στη Συρία

Διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο της συριακής αντιπολίτευσης ότι το Παρίσι θα προσφέρει «κάθε ανθρωπιστική και υλική βοήθεια αλλά και την πολιτική του υποστήριξη»

ΑΕΚ: Μια εβδομάδα αγωνία για Σκόκο
Ολάντ: Πρώτα «φρένο» στην κλιμάκωση της βίας και μετά πολιτική λύση στη Συρία
Την ανάγκη πρώτα να υπάρξει προσωρινή διακοπή στην κλιμάκωση της βίας «της οποίας η επίθεση με χημικά όπλα είναι απλώς ένα παράδειγμα» και μετά να ακολουθήσουν οι διεργασίες για πολιτική λύση της κρίσης που σοβεί εδώ και τρία χρόνια στη Συρία τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση του με τον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης, Αχμέντ Τζάρμπα.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για μία πολιτική διευθέτηση, αλλά αυτό θα συμβεί μόνον εάν ο (Συριακός Εθνικός) Συνασπισμός μπορέσει να εμφανιστεί ως μια εναλλακτική λύση με την αναγκαία ισχύ, ιδίως σε ό,τι αφορά το στρατό του» συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε εξάλλου εκ νέου ότι το Παρίσι θα προσφέρει «κάθε ανθρωπιστική και υλική βοήθεια καθώς και την πολιτική του υποστήριξη» στην συριακή αντιπολίτευση, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αναφερθεί σε μια αύξηση της «στρατιωτικής υποστήριξης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού», όπως είχε κάνει την περασμένη Τρίτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης