Με ενστάσεις από την υπεράσπιση συνεχίστηκε η δίκη της Μπεάτε Τσέπε

Με ενστάσεις από την υπεράσπιση συνεχίστηκε η δίκη της Μπεάτε Τσέπε

ατηγορείται για τις δολοφονίες οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μίας Γερμανίδας, με ρατσιστικά κίνητρα.

Με ενστάσεις από την υπεράσπιση συνεχίστηκε η δίκη της Μπεάτε Τσέπε

Με την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα στο δικαστήριο του Μονάχου η δίκη εναντίον της Μπεάτε Τσέπε, μέλους της ακροδεξιάς οργάνωσης NSU, η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μίας Γερμανίδας, με ρατσιστικά κίνητρα.

Μεταξύ των αιτημάτων που υπεβλήθησαν ήταν η μετακίνηση σε μεγαλύτερη αίθουσα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη δίκη μεγαλύτερο ακροατήριο.
Κλείσιμο

Είχε προηγηθεί η κατηγορία για μεροληψία εναντίον του προέδρου του δικαστηρίου, Μάνφρεντ Γκέτσλ, η οποία απορρίφθηκε.

Η τακτική της υπεράσπισης έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων όσο και από πολιτικούς και πολλά ΜΜΕ, που την αποδίδουν σε προσπάθεια καθυστέρησης της εκδίκασης της υπόθεσης και απονομής δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος πάντως στις προσδοκίες τις οποίες ενδεχομένως έχει η κοινή γνώμη από αυτή τη διαδικασία, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αστυνομικών, Ράινερ Βεντ, προειδοποίησε για πιθανόν «μεγάλη απογοήτευση», καθώς, όπως είπε, ο ρόλος του δικαστηρίου είναι να αποδείξει την προσωπική συμμετοχή του κατηγορουμένου σε ένα συγκεκριμένο αδίκημα.

Παράλληλα προς τη νομική εξέλιξη της υπόθεσης, η Γερμανία προσπαθεί να αντιμετωπίσει και την πολιτική πτυχή, αντιδρώντας στην κριτική σχετικώς με την καθυστέρηση και τις παραλείψεις της πολιτείας στην εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Ειδική Επιτροπή της Βουλής εξετάζει αυτές τις μέρες τέσσερις υπαλλήλους από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (σ.σ. αντίστοιχη με την ελληνική ΕΥΠ), προκειμένου να ελέγξει τυχόν πολιτικές ευθύνες. Από την πλευρά των Πρασίνων, ο Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε διευκρίνισε ότι ο καταλογισμός ευθυνών είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων, αλλά «οφείλουμε να διερευνήσουμε πολιτικά τι πήγε λάθος». Ο κ. Στρέμπελε, διακεκριμένος νομικός ο οποίος είχε υπερασπιστεί την οργάνωση RAF, σημείωσε ακόμη ότι «παρά τις υπερβολές των ΜΜΕ, θα πρέπει να γίνει μια δίκαιη δίκη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης