Τουρίστας πέταξε βράχο σε φαράγγι εθνικού πάρκου στην Ισπανία και κινδυνεύει με πρόστιμο €200.000

Τουρίστας πέταξε βράχο σε φαράγγι εθνικού πάρκου στην Ισπανία και κινδυνεύει με πρόστιμο €200.000

Η διαταραχή του περιβάλλοντος στο εθνικό πάρκο Picos de Europa National Park θεωρείται πολύ σοβαρό αδίκημα

Τουρίστας πέταξε βράχο σε φαράγγι εθνικού πάρκου στην Ισπανία και κινδυνεύει με πρόστιμο €200.000
Πολύ ακριβά κινδυνεύει να πληρώσει ένας τουρίστας την απόφασή του να πετάξει έναν μεγάλο βράχο σε φαράγγι στο εθνικό πάρκο Picos de Europa στη βόρεια Ισπανία.

Στο βίντεο από το μονοπάτι Cares Trail φαίνεται ο άγνωστος άνδρας να σηκώνει έναν βράχο και να τον πετάει στη χαράδρα με έναν δυνατό ήχο να πιστοποιεί την προσγείωσή του.

Όταν το βίντεο αναρτήθηκε στα social media έγινε αντιληπτό από την ισπανική πολιτική προστασία η οποία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό με εκπρόσωπό της να δηλώνει ότι «αυτή η κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον δράστη. Η ρίψη ενός τέτοιου βράχου μπορεί να κοστίσει στο άτομο που την έκανε ένα πρόστιμο από 5.000 έως 200.000 ευρώ».



Εξηγώντας το υψηλό του προστίμου ο εκπρόσωπος της ισπανικής υπηρεσίας εξήγησε ότι «η διαταραχή του περιβάλλοντος στο εθνικό πάρκο Picos de Europa National Park θεωρείται πολύ σοβαρό αδίκημα».

«Να το έχουν στο νου τους όσοι το επισκέπτονται γιατί αυτές είναι προστατευόμενες περιοχές λόγω της υψηλής περιβαλλοντικής τους αξίας» κατέληξε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Ισπανίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης