Τυνησία: Βυθίστηκε πλεούμενο με μετανάστες, τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί
Άλλα 29 άτομα διασώθηκαν - Το πλεούμενο βυθίστηκε ανοικτά της πόλης Αμπουαμπέντ κοντά στο Σφαξ, σημείο αναχώρησης που χρησιμοποιούν συχνά Αφρικανοί μετανάστες
Η ακτοφυλακή της Τυνησίας ανέσυρε σήμερα τα πτώματα οκτώ Αφρικανών μεταναστών, το πλεούμενο των οποίων βυθίστηκε ανοικτά των ακτών της χώρας κατά τον διάπλου προς την Ευρώπη, δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας, ο οποίος πρόσθεσε πως άλλοι 29 άνθρωποι διασώθηκαν.
Το πλεούμενο βυθίστηκε ανοικτά της πόλης Αμπουαμπέντ κοντά στο Σφαξ, σημείο αναχώρησης που χρησιμοποιούν συχνά Αφρικανοί μετανάστες.
Επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη για ανεύρεση αγνοουμένων, δήλωσε ο αξιωματούχος της εθνοφρουράς Χούσεμ ΕντίνΤζεμπάμπιλ.
Η Τυνησία αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου μεταναστευτική κρίση καθώς έχει αντικαταστήσει τη Λιβύη ως σημαντικό σημείο αναχώρησης για Τυνήσιους και άλλης εθνικότητας μετανάστες από την Αφρική, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη