Δύο αεροσκάφη που πέταξαν κοντά στην έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα αναχαιτίστηκαν από F-16
Πρόκειται για δύο περιστατικά μέσα σε ισάριθμες ημέρες, σύμφωνα με τη NORAD που μετρά περίπου 20 από την έναρξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου
Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναχαίτισαν την Κυριακή αεροσκάφος που πέταξε πάνω από την έπαυλη του προέδρου Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, παραβιάζοντας τον προσωρινό περιορισμού των πτήσεων.
Το περιστατικό Κυριακής συνέβη ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, σε γήπεδο γκολφ που του ανήκει.
Το Axios αναφέρει ότι ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που μαχητικά αεροσκάφη F-16 κλήθηκαν να αναγνωρίσουν αεροσκάφη πάνω από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).
Σε ανακοίνωσή της η NORAD αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί «πάνω από 20 ίχνη ενδιαφέροντος» στην ευρύτερη περιοχή του Παλμ Μπιτς της Φλόριντας από τις 20 Ιανουαρίου, όταν άρχισε η θητεία του Τραμπ.
Τα μαχητικά έριξαν φωτοβολίδες «για να τραβήξουν την προσοχή ή να επικοινωνήσουν με τον πιλότο» του πολιτικού αεροσκάφους.
Ο υπερβολικός αριθμός πρόσφατων παραβιάσεων δείχνει ότι πολλοί πολιτικοί αεροπόροι δεν διαβάζουν τις ειδοποιήσεις προς τους αεροπόρους πριν από κάθε πτήση, αναφέρει η NORAD.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.