Οργή στη Γερμανία για το βίντεο με τα ναζιστικά τραγούδια σε πάρτι

Οργή στη Γερμανία για το βίντεο με τα ναζιστικά τραγούδια σε πάρτι

Κάποιοι από τους παριστάμενους τραγουδούσαν ναζιστικά συνθήματα αντί για τους στίχους ντίσκο επιτυχίας

germany_nazi_song
Βίντεο από γιορτή σε γερμανικό νησί που δείχνει ανθρώπους να τραγουδούν ένα ναζιστικό σύνθημα το οποίο έχουν προσαρμόσει στους στίχους μιας ντίσκο επιτυχίας έχει προκαλέσει κύμα οργής στη χώρα.

Το περιστατικό συνέβη κατά την πρόσφατη αργία της Πεντηκοστής στο νησί Ζιλτ στα βόρεια της χώρας, το οποίο προτιμούν οι πλούσιοι και διάσημοι.

. Η παρέα τραγουδά το «L'amour Toujours» του Ιταλού μουσικού Τζίτζι Ντ΄Αγκοστίνι, αλλά κάποιοι ακούγονται να τραγουδούν το ναζιστικό σύνθημα «Γερμανία για τους Γερμανούς - οι ξένοι έξω» στη θέση των στίχων.

Κλείσιμο


Μεταξύ των συμμετεχόντων, που πίνουν και χορεύουν, είναι ένας άνδρας που σηκώνει το δεξί του χέρι χαιρετώντας ναζιστικά ενώ μιμείται το μουστάκι του Χίτλερ βάζοντας δύο δάχτυλα πάνω από τα χείλια του.

Το σύνθημα και ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι παράνομα στη Γερμανία, υπενθυμίζει ο Guardian.

Η αστυνομία του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δήλωσε ότι «ελέγχει το βίντεο» για ποινικά κολάσιμο περιεχόμενο. Με τις αρχές συνεργάζονται παρέχοντας υλικό από τις κάμερες οι ιδιοκτήτες του μπαρ έξω από το οποίο έλαβε χώρα το περιστατικό.

Το σύνθημα «Γερμανία για τους Γερμανούς - έξω οι ξένοι» προέρχεται από τον 19ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ. Έχει χρησιμοποιηθεί και ως προεκλογικό σύνθημα από το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο βαυαρικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας BR ανέφερε ότι η ναζιστική εκδοχή του «L'amour Toujours» είχε γίνει δημοφιλής σε δημόσιες συγκεντρώσεις και ντίσκο σε όλη τη Γερμανία. Χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, έπειτα από ένα συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Βουλευτές και μέλη του κόμματος, καθώς και μέλη της νεολαίας του AfD, φέρονται να τραγουδούσαν τη ναζιστική εκδοχή.



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Στη φυλακή η προϊσταμένη της ΔΟΥ και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβιαστών

Γαλάζιες σημαίες 2024: Η λίστα με τις 625 πιο καθαρές παραλίες - Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

Euroleague: Επεισόδια έξω από την Uber Arena, Τούρκοι επιτέθηκαν σε οπαδούς του Παναθηναϊκού - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης