USS Harder: Εντοπίστηκε μετά από 80 χρόνια το ναυάγιο του υποβρυχίου

USS Harder: Εντοπίστηκε μετά από 80 χρόνια το ναυάγιο του υποβρυχίου

Είχε βυθιστεί σε μάχη της 29ης Αυγούστου 1944, μαζί με το πλήρωμά του, συνολικά 79 ανδρών

USS_Harder
Τα συντρίμμια ενός υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που βύθισε τα περισσότερα ιαπωνικά πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, περίπου 80 χρόνια μετά τη βύθισή του από τις εχθρικές δυνάμεις.

Το USS Harder εντοπίστηκε σε βάθος 914 μέτρων στα ανοιχτά του βόρειου νησιού Λουζόν των Φιλιππίνων. Το Harder είχε βυθιστεί σε μάχη της 29ης Αυγούστου 1944, μαζί με το πλήρωμά του, συνολικά 79 ανδρών.

Σύμφωνα με το BBC, σε μία από τις τελευταίες πολεμικές εξορμήσεις του, βύθισε τρία ιαπωνικά αντιτορπιλικά και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε άλλα δύο μέσα σε τέσσερις ημέρες. Αυτό ανάγκασε τους Ιάπωνες να αλλάξουν τα σχέδια μάχης τους και να καθυστερήσουν τη δύναμη των μεταφορέων τους, συμβάλλοντας στην ήττα τους.

Κλείσιμο

Οι Φιλιππίνες ήταν ένα από τα κύρια πεδία μάχης στον Ειρηνικό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς οι ΗΠΑ μάχονταν για να ανακτήσουν την πρώην αποικία τους από τον ιαπωνικό αυτοκρατορικό στρατό.

Τα ύδατα μέσα και γύρω από το αρχιπέλαγος έχουν πλέον μετατραπεί ως τόπος «ανάπαυσης» φημισμένων πολεμικών πλοίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2015, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν με δική του χρηματοδότηση, εντόπισε το ναυάγιο του Musashi, ενός από τα δύο μεγαλύτερα ιαπωνικά πολεμικά πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ, στη Θάλασσα Sibuyan των Φιλιππίνων.

Το Harder, το οποίο έπλεε με το σύνθημα «Hit ’em harder» (‘Χτυπήστε τους πιο δυνατά’) βρέθηκε από το πρόγραμμα Lost 52, το οποίο έχει ως στόχο να εντοπίσει τα 52 αμερικανικά υποβρύχια που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βρέθηκε να στέκει όρθιο στην καρίνα άθικτο, είπε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Στη φυλακή η προϊσταμένη της ΔΟΥ και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβιαστών

Γαλάζιες σημαίες 2024: Η λίστα με τις 625 πιο καθαρές παραλίες - Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

Euroleague: Επεισόδια έξω από την Uber Arena, Τούρκοι επιτέθηκαν σε οπαδούς του Παναθηναϊκού - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης