Μέριλαντ: Συνελήφθη 18χρονος που σχεδίαζε να προκαλέσει μακελειό σε σχολείο

Μέριλαντ: Συνελήφθη 18χρονος που σχεδίαζε να προκαλέσει μακελειό σε σχολείο

Ο νεαρός είχε γράψει ένα μεγάλο κείμενο στο οποίο περιέγραφε με λεπτομέρειες την πράξη - Είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό κατάστημα

police-usa
Η αστυνομία στο Μέριλαντ συνέλαβε έναν 18χρονο που κατηγορείται ότι σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο πρώην δημοτικό του σχολείο.

Ο Άλεξ Γε συνελήφθη μετά τη δημοσίευση μιας ιστορίας που έγραψε και στην οποία περιέγραφε την επίθεση. Είχε προηγηθεί έρευνα του FBI και της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το BBC, κατηγορείται τώρα για απειλή μαζικής βίας και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

Στο έκτασης 129 σελίδων κείμενο ο Γε περιέγραφε την επίθεση σε σχολείο. Μοιράστηκε, ωστόσο, το έγγραφο με ένα άλλο άτομο, το οποίο τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Οι δύο τους είχαν συναντηθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Κλείσιμο
Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν χαρακτήρα που είναι τρανς και είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο. Ο μάρτυρας είπε ότι τα στοιχεία προέρχονται από τη ζωή του Γε και δεν είναι φανταστικά.

Οι ερευνητές ερεύνησαν επίσης το σπίτι της οικογένειάς του και βρήκαν χειρόγραφα σχέδια με σκηνές πυροβολισμών, καθώς και διαδικτυακά αρχεία καταγραφής συνομιλιών στα οποία απειλεί με μαζική βία.

Ο Γε (γεννήθηκε γυναίκα, αλλά τώρα χρησιμοποιεί αρσενικές αντωνυμίες) είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο για ένα μήνα το 2022 επειδή απειλούσε να πυροβολήσει σε σχολείο. Υποτίθεται ότι θα έπαιρνε εξιτήριο τον Ιανουάριο του 2023, αλλά εξακολουθούσε να θεωρείται απειλή για τον εαυτό του και τους άλλους και μεταφέρθηκε σε άλλο ίδρυμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Διαζύγιο μετά από από 14 χρόνια γάμου

Κωνσταντής Τζολάκης: Η ιστορία του 21χρονου από την Κρήτη που έστειλε τον Ολυμπιακό στην 4αδα - Βίντεο, φωτογραφίες

Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης