Ανησυχία των ΗΠΑ για αντίπoινα του Ιράν στο Ισραήλ - Τυχόν επίθεση θα ανταποδοθεί λέει το Τελ Αβίβ

Ανησυχία των ΗΠΑ για αντίπoινα του Ιράν στο Ισραήλ - Τυχόν επίθεση θα ανταποδοθεί λέει το Τελ Αβίβ

Οι Αμερικανοί περιορίζουν τις κινήσεις των διπλωματών τους στο Ισραήλ - Γκάλαντ και Λόιντ συνομίλησαν για τις απειλές της Τεχεράνης

israel_usa_upourgoi_amunas
Η αμερικανική διπλωματία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την επιβολή περιορισμών στις κινήσεις του προσωπικού της στο Ισραήλ και των μελών των οικογενειών του προληπτικά, για λόγους ασφαλείας, με φόντο τις ανησυχίες πως θα υπάρξουν αντίποινα του Ιράν για τον αποδιδομενο στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδισμό στο ιρανικό προξενείο στην πρωτεύουσα της Συρίας.

«Προληπτικά, οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ζωνών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και τις Μπεερσέβα μέχρι νεοτέρας», αναφέρει οδηγία που δημοσιοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Γιοάβ Γκάλαντ: Τυχόν επίθεση του Ιράν απευθείας στο Ισραήλ θα ανταποδοθεί

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διεμήνυσε χθες Πέμπτη ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στην επικράτειά του.

«Απευθείας ιρανική επίθεση θα απαιτήσει προσήκουσα ισραηλινή ανταπόδοση εναντίον του Ιράν», είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Κλείσιμο
Κατά το Πεντάγωνο, ο Αμερικανός στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), επέσπευσε επίσκεψή του στο Ισραήλ για να συζητήσει με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας αυτής τις «τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια».

Ο στρατηγός Κουρίλα επισκέπτεται τακτικά τη χώρα τους τελευταίους μήνες, μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.



Ειδήσεις σήμερα:

H στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει ότι 3 γιοι του και 4 εγγόνια του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ

Καζούρα για τον τρόπο που πρόφερε μια Αμερικανίδα TikToker τα νιόκι - Συγκρίσεις με τον σεφ που... κατακρεούργησε το «τζατζίκι»

Η μακρά παραμονή στη ΜΕΘ εγκυμονεί άλλους κινδύνους, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τον Δημήτρη Κόκοτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης