Γάζα: Δεν ενημερώθηκε ο Νετανιάχου πριν το ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε τρεις γιους του Ισμαήλ Χανίγια
Ούτε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Άμυνας είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το πλήγμα - Δεν επιβεβαιώνουν οι IDF των θάνατο εγγονιών του ηγέτη τη Χαμάς
Οι δυνάμεις του Ισραήλσκότωσαν τρεις γιους του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς προηγουμένως να ενημερώσουν ανώτερους διοικητές ή πολιτικούς περιλαμβανομένου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετέδωσαν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Επικαλούμενο ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους, το πρακτορείο ειδήσεων Walla μετέδωσε ότι ούτε ο Νετανιάχου ούτε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το πλήγμα, το οποίο συντόνισαν ο ισραηλινός στρατός και η υπηρεσία Πληροφοριών Σιν Μπετ.
Σύμφωνα με το Walla, ο Αμίρ, ο Μοχάμαντ και ο Χάζεμ Χανίγια αποτέλεσαν στόχο του πλήγματος επειδή ήταν μαχητές και όχι επειδή ήταν γιοι του επικεφαλής της Χαμάς. Μάλιστα, όπως λέει ο ισραηλινός στρατός, ο ένας εξ αυτών ήταν υπεύθυνος για την κράτηση ομήρων.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες από το πλήγμα αυτό σκοτώθηκαν και τέσσερα εγγόνια του Χανίγια.
Προς το παρόν ούτε το γραφείο του Νετανιάχου ούτε ο ισραηλινός στρατός έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες του Walla.
Ο θάνατος συγγενών του Χανίγια ενδέχεται να περιπλέξει περαιτέρω τις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο επικεφαλής της Χαμάς δήλωσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα έχει θέσει «ξεκάθαρα και συγκεκριμένα» αιτήματα για να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε κατάπαυση πυρός.
«Ο εχθρός πλανάται αν πιστεύει ότι στοχοθετώντας τους γιους μου, στο απόγειο των διαπραγματεύσεων και προτού το κίνημα στείλει την απάντησή του, θα ωθήσει τη Χαμάς να αλλάξει τη στάση της», τόνισε ο Χανίγια χθες Τετάρτη.
Οι εκκλήσεις για την επίτευξη εκεχειρίας αυξάνονται παγκοσμίως καθώς ο πόλεμος εισήλθε στον έβδομο μήνα του, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σημειώνονται πρόοδοι στις συνομιλίες.
Η Χαμάς ζητεί να τερματιστεί η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, να αποσυρθούν τα στρατεύματα από τον παλαιστινιακό θύλακα και να επιτραπεί στους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Από την πλευρά του το Ισραήλ ζητεί την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς και τονίζει ότι δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, αν δεν εξαλείψει τη Χαμάς.
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας