Το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σκοινί έσπασε η 34χρονη Γαλλίδα Ανούκ Γκαρνιέρ η οποία έφτασε με τον τρόπο αυτό στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, ανεβαίνοντας συνολικά 110 μέτρα σε 18 λεπτά.
«Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Είναι μαγικό» δήλωσε η Γκαρνιέρ η οποία έφτασε στον στόχο της δύο λεπτά πιο γρήγορα από ό,τι υπολόγιζε.
«Υπήρχαν πολλά πάνω και κάτω μέχρι να πετύχω το ρεκόρ. Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μου και έπρεπε να συντονίσουμε τις ατζέντες όλων όσοι ενεπλάκησαν. Αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω» συμπλήρωσε.
Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Νοτιοαφρικανό Τόμας βαν Τόντερ ο οποίος είχε αναρριχηθεί 90 μέτρα ανάμεσα στους ουρανοξύστες του Σοβέτο στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2020.
Δείτε βίντεο: Γαλλίδα έκανε ρεκόρ αναρρίχησης με σκοινί στον Πύργο του Άιφελ - Ανέβηκε 110 μέτρα σε 18 λεπτά
Η AVIN δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς να γνωρίσουν από κοντά τα κορυφαία, βραβευμένα καύσιμα ACTION και να διεκδικήσουν ταυτόχρονα μοναδικά δώρα, μέσα από έναν συναρπαστικό διαγωνισμό που θα κάνει κάθε διαδρομή καλύτερη.