Μεσανατολικό: Ο Λευκός Οίκος περιμένει απάντηση της Χαμάς σε πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων
Ο επικεφαλής της CIA βρέθηκε στο Κάιρο για νέο γύρο διαπραγματεύσεων – Πάνω από 300 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στη Γάζα την Κυριακή
Απάντηση από τη Χαμάς, πάνω στη νέα πρόταση που δέχθηκε για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά στη Γάζα αναμένει ο Λευκός Οίκος.
Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς βρέθηκε στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για «ένα σοβαρής σημασίας γύρο» διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, οι ΗΠΑ λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις συζητήσεις και ελπίζουν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτή θα οδηγούσε επίσης σε κατάπαυση του πυρός διάρκειας περίπου έξι εβδομάδων.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι περισσότερα από 300 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στη Γάζα χθες Κυριακή, αλλά ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ να επιτρέψει την προώθηση περισσότερων προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.