Η Εναλλακτική για τη Γερμανία συζητούσε με ακροδεξιούς σχέδιο για μαζικές απελάσεις αν πάρει την εξουσία

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία συζητούσε με ακροδεξιούς σχέδιο για μαζικές απελάσεις αν πάρει την εξουσία

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα να προηγείται στο ανατολικό τμήμα της χώρας ενώ τα παραδοσιακά κόμματα όπως η CDU και το SPD είναι αποδυναμωμένα

berlin_afd
Πολιτικοί από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), μεταξύ των οποίων και ένας συνεργάτης της αρχηγού του κόμματος Άλις Βάιντελ, συναντήθηκαν με τον επικεφαλής ακροδεξιού εξτρεμιστικού κινήματος αλλά και νεοναζί για να συζητήσουν σχέδιο για μαζικές απελάσεις σε περίπτωση που το κόμμα έρθει στην εξουσία.

Η συνάντηση, που έγινε γνωστή από το ερευνητικό πρακτορείο Correctiv, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο στα περίχωρα του Πότσνταμ της Γερμανίας.

Οι προσκλήσεις που είδαν το Correctiv και ο Guardian περιγράφουν τη συνάντηση ως ευκαιρία να παρουσιαστεί «μια συνολική ιδέα με την έννοια ενός γενικού σχεδίου».

Τα στελέχη της AfD συναντήθηκαν με τον Μάρτιν Ζέλνερ, στον οποίο είχε ανατεθεί η παρουσίαση του «γενικού σχεδίου» (masterplan).

Κλείσιμο
Ο Ζέλνερ είναι βασικό στέλεχος της πανευρωπαϊκής «Νέας Δεξιάς» και πρόσωπο στο οποίο το 2019 απαγορεύτηκε δια παντός η είσοδος στη Βρετανία λόγω των εξτρεμιστικών του απόψεων. Ο ίδιος θέλει ακόμη να προωθήσει την ιδέα της «επαναμετανάστευσης», δηλαδή την αναγκαστική επιστροφή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους μέσω μαζικών απελάσεων. Αυτό θα περιλαμβάνει και αιτούντες άσυλο και ανθρώπους που ήδη έχουν γερμανικά διαβατήρια αλλά θεωρούνται, κατά τον Ζέλνερ, «μη αφομοιωμένοι».

Το Ταυτοτικό Κίνημα, στο οποίου ο Ζέλνερ ήταν επικεφαλής στο αυστριακό παρακλάδι, αντιτίθεται ανοιχτά στην ιδέα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών και εκθειάζει τη συνωμοσιολογική θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης» για την αντικατάσταση του λευκού πληθυσμού της Ευρώπης με ανθρώπους από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι ιδέες που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με το Correctiv, περιλάμβαναν την ιδέα των απελάσεων σε ένα μη κατονομαζόμενο κράτος στη βόρεια Αφρική, το οποίο θα παρείχε χώρο για έως και 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Εκεί θα μπορούσαν επίσης να πάνε άνθρωποι που ασκούν πιέσεις για λογαριασμό των προσφύγων στη Γερμανία, φέρεται να πρότεινε ο Ζέλνερ.

Το κίνημα του Ζέλνερ έχει ενταχθεί σε κατάλογο οργανώσεων τις οποίες η AfD θεωρεί ασύμβατες με τη συμμετοχή στο κόμμα. Αν και η AfD αρνείται ότι έχει σχέσεις με το κίνημα, ο Guardian σημειώνει ότι δεν έχει κάνει πολλά για να αποστασιοποιηθεί.

Καθώς πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές, η AfD βρίσκεται δημοσκοπικά στην πρώτη θέση και στα πέντε ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, τρία από τα οποία διεξάγουν εκλογές μέσα στο έτος. Η συντηρητική CDU και το φιλελεύθερο FDP έχουν, προς το παρόν, αποκλείσει τη δημιουργία συνασπισμού με την AfD.



Ειδήσεις σήμερα:

Μου προκαλεί κατάπληξη ότι οι ετερόφυλοι αποφασίζουν για το τι θα κάνουν οι ομοφυλόφιλοι, δηλώνει ο Μπιμπίλας

Σάλος από την ανάρτηση του Έλον Μασκ για μετανάστες: «Σύντομα θα έρθουν για τα σπίτια σας»

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε μήνυση στους διαιτητές του αγώνα με την ΑΕΚ και στην ΕΠΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης