Ιταλία: Η συμβίωση πριν τον γάμο υπολογίζεται για τη διατροφή, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο

Ιταλία: Η συμβίωση πριν τον γάμο υπολογίζεται για τη διατροφή, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο

Αφορμή ήταν η προσφυγή γυναίκας επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη για τη διατροφή τα επτά χρόνια συμβίωσης πριν από τον γάμο, όταν γεννήθηκε και το παιδί τους

gamos
Με μια απόφαση που θεωρείται καθοριστικής σημασίας, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι, στο εξής, σε περίπτωση διαζυγίου, για τον καθορισμό της διατροφής θα πρέπει να υπολογίζεται η περίοδος συμβίωσης πριν από τον γάμο.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η απόφαση λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές εξελίξεις, δεδομένου ότι πολλές επιλογές κάθε ζευγαριού - οι οποίες επηρεάζουν και την επαγγελματική εξέλιξη - γίνονται πλέον πριν από την τέλεση του γάμου.

Η νέα προσέγγιση οφείλεται στη προσφυγή μιας γυναίκας η οποία διαμαρτυρήθηκε για τη διατροφή που της καταβάλλει ο πρώην σύζυγος, επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη τα επτά χρόνια συμβίωσης πριν από τον γάμο, όταν γεννήθηκε και το παιδί τους.

Οι Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποσαφήνισαν ότι η συμβίωση, για να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στον υπολογισμό του ύψους της διατροφής, «θα πρέπει να έχει μόνιμο και συνεχή χαρακτήρα με στόχο ένα κοινό πρόγραμμα ζωής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Διέκοψαν την φαρμακευτική καταστολή στον 31χρονο αστυνομικό - Θα υποβληθεί σε τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας

Ανάπλαση Αθήνας: Τι προβλέπει η τροπολογία, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και η απάντηση της κυβέρνησης


Υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές ΝΔ πλην Σαμαρά την τροπολογία για το μεταναστευτικό - «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα» η σιβυλλική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης