Ισραήλ: Απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ισραήλ: Απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

«Το Ισραήλ σκοπεύει να εξαλείψει τη Χαμάς όπως ο κόσμος αντιμετώπισε τους Ναζί και το ISIS», έγραψε στο Χ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

Collage_Maker-28-Oct-2023-02-01-AM-8239
Το Ισραήλ απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών νωρίτερα την Παρασκευή, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να την χαρακτηρίζει «απεχθή» σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την απεχθή έκκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter. «Το Ισραήλ σκοπεύει να εξαλείψει τη Χαμάς όπως ο κόσμος αντιμετώπισε τους Ναζί και το ISIS».




Κλείσιμο
Ο εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Λίορ Χάιατ είπε: «Για άλλη μια φορά, όταν αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ενέργειες της Χαμάς, ο ΟΗΕ αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο σε μια σκανδαλώδη απόφαση. Το Ισραήλ απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός και θα συνεχίσει να ενεργεί για να διασφαλίσει την ασφάλειά του και την ασφάλεια των πολιτών του». 



Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε την Παρασκευή για να εγκρίνει ένα ψήφισμα που ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Συνολικά 120 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το καταψήφισαν. Άλλες 45 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

«Ντροπή σας»! ήταν η αντίδραση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο οποίος χαρακτήρισε «όνειδος» το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ενέκρινε ψήφισμα που ζητά μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να αναφέρεται στο κείμενο η Χαμάς.



«Η σημερινή είναι μια ζοφερή ημέρα για τον ΟΗΕ και την ανθρωπότητα» είπε ο Γκιλάντ Ερντάν, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα» που έχει στη διάθεσή του «για να απαλλάξει τον κόσμο από το κακό που αντιπροσωπεύει η Χαμάς» και «να φέρει τους ομήρους πίσω στα σπίτια τους».

«Ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί η Χαμάς είναι να την ξεριζώσουμε από τις σήραγγες και την υπόγεια πόλη του τρόμου», πρόσθεσε.

Η αποψινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση δείχνει ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας προτιμά να στηρίζει «την υπεράσπιση των ναζιστών τρομοκρατών» αντί για το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ερντάν.



Ειδήσεις σήμερα:

Το αρχηγείο της Χαμάς είναι κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα, λέει το Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Η μοναξιά του Βίκτορ Όρμπαν στη Σύνοδο Κορυφής - Δείτε βίντεο

Αττική: Άνδρας πήγε ολόγυμνος σε σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης