Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ «αρνήθηκε να παραλάβει» ακόμη δύο ομήρους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ «αρνήθηκε να παραλάβει» ακόμη δύο ομήρους

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 210 είναι οι άνθρωποι που κρατάει η τρομοκρατική οργάνωση, ενώ δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί ο αριθμός προς τα πάνω

israel_omiroi
Στέλεχος της Χαμάς υποστήριξε ότι η οργάνωση σκόπευε να απελευθερώσει ακόμη δύο ομήρους «για ανθρωπιστικούς λόγους», αλλά το Ισραήλ «αρνήθηκε να τους παραλάβει».

Αυτό ανέφερε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ σε ανακοίνωσή του ότι η Χαμάς ενημέρωσε χθες Παρασκευή το Κατάρ για τις προθέσεις της.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ισραήλ, καθώς σε σύντομη ανακοίνωση, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επισήμανε: "Δεν θα αναφερθούμε στην ψευδή προπαγάνδα της Χαμάς".

Η ανακοίνωση προσθέτει: "Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με κάθε τρόπο για να επιστρέψουν όλοι οι απαχθέντες και οι αγνοούμενοι στα σπίτια τους".

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, το Κατάρ μεσολάβησε για την απελευθέρωση δύο Αμερικανών, της Τζούντιθ Ράαναν και της κόρης της Νάταλι. Για τις δύο γυναίκες η Χαμάς δήλωσε ότι απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους», με το Ισραήλ να τονίζει ότι από μέρους του δεν υπήρξε κανένα αντάλλαγμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 210 είναι οι άνθρωποι που κρατάει η τρομοκρατική οργάνωση, ενώ δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί ο αριθμός προς τα πάνω, αφού οι δυνάμεις του Ισραήλ ερευνούν κάθε στοιχείο.

«Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί μηνύματα στις οικογένειες 307 “μαρτύρων” του IDF και 210 απαχθέντων. Η αποστολή μας είναι να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι», είπε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο αριθμός αυτός των ομήρων δεν περιλαμβάνει τις δύο Αμερικανίδες που απελευθέρωσε την Παρασκευή η Χαμάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί καθυστερεί η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών - H διάσκεψη στο Κάιρο και η τύχη των ομήρων

Ραφήνα: «Φώναζα, παρακαλούσα να με αφήσει» κατέθεσε η 15χρονη που έπεσε θύμα αρπαγής

Πόλεμος στο Ισραήλ: Προειδοποιητική σφαίρα από τους στρατιώτες του Ισραήλ στο συνεργείο της ΕΡΤ - Δείτε την ανταπόκριση της δημοσιογράφου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης