Αλλάζουν όλα με το νέο τεράστιο κοίτασμα που βρέθηκε

Αλλάζουν όλα με το νέο τεράστιο κοίτασμα που βρέθηκε

Αλλάζουν όλα για την ηλεκτροκίνηση αφού το «καύσιμο» της είναι οι σπάνιες γαίες οι οποίες είναι απαραίτητες κυρίως για τις μπαταρίες αλλά και για τους ηλεκτροκινητήρες.

lithio

Το ζήτημα είναι ότι το γεωλογικό απόθεμά τους είναι σχετικά μικρό, ενώ η ύπαρξή τους είναι απαραίτητη και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2023 σε επικαιροποιημένη έρευνα του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου υπάρχουν στη Χιλή.

Στη δεύτερη θέση είναι η Αυστραλία, στην τρίτη η Αργεντινή στην τέταρτη η Κίνα και στην πέμπτη η ΗΠΑ. Όμως, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πιθανότατα στο έδαφος της τελευταίας έχει εντοπιστεί ένα νέο κοίτασμα το οποίο είναι πολύ μεγάλο.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό εντοπίστηκε στα σύνορα των πολιτειών Όρεγκον και Νεβάδας, στα δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πρόκειται για την περιοχή McDermitt στην οποία έχει σχηματιστεί καλντέρα και όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις η ποσότητά του υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια τόνους.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης