Η Wagner προέλασε προς τη Μόσχα γιατί η κυβέρνηση «εστίασε στην υπεράσπιση της πρωτεύουσας»

Η Wagner προέλασε προς τη Μόσχα γιατί η κυβέρνηση «εστίασε στην υπεράσπιση της πρωτεύουσας»

Ο Βίκτορ Ζολότοφ εξήγησε γιατί οι στασιαστές της μισθοφορικής οργάνωσης κατάφεραν να φθάσουν τόσο γρήγορα κοντά στην πρωτεύουσα

27355946
Λύση στο μυστήριο της εύκολης «προέλασης» των δυνάμεων της Wagner προς τη Μόσχα, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση, έδωσε ο Βίκτορ Ζόλοτοφ, στενός συνεργάτης του Πούτιν και επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς.

«Είναι πολύ απλό: συγκεντρώσαμε όλη τη δύναμή μας στην Μόσχα» είπε ο Ζόλοτοφ, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής των σωματοφυλάκων του προέδρου από το 2000 έως το 2013 και ο οποίος έχει εμφανισθεί μερικές φορές να κρατάει αυτόματο όπλο για να προστατεύει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στα επικίνδυνα ταξίδια του.

Ο 69χρονος Ζόλοτοφ είπε ότι βρισκόταν σε στενή επικοινωνία με τον Πούτιν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είχε δηλώσει ότι οι μαχητές του διήνυσαν 780 χιλιόμετρα σε μια μέρα και απείχαν 200 χιλιόμετρα από την Μόσχα το Σάββατο, λέγοντας ότι αυτό ήταν ένα «εξαιρετικό παράδειγμα» για το πώς έπρεπε να πολεμήσει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Τα μέλη της Εθνικής Φρουράς είπε ακόμη ο Ζολότοφ θα εξοπλιστούν μελλοντικά με βαρύ οπλισμό και άρματα μάχης, μετά την προετοιμασία που έκαναν για να αμυνθούν στην πρωτεύουσα κατά των μαχητών της Wagner.

Η Εθνική Φρουρά, μια δύναμη με περισσότερα από 340.000 μέλη, δημιουργήθηκε το 2016 για να εγγυηθεί την τάξη και την ασφάλεια μαζί με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Ζόλοτοφ, ο οποίος ως σωματοφύλακας βρισκόταν δίπλα στον Μπόρις Γέλτσιν σε ένα άρμα μάχης, όταν εκείνος ηγήθηκε της αντίστασης στην απόπειρα πραξικοπήματος του 1991 από σκληροπυρηνικούς κατά του Σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε ότι οι άνδρες του ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου για να υπερασπιστούν τη ρωσική ηγεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει τι θα πάθει το παιδί του, δεν είχε αγωνία», κατέθεσε γιατρός

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: «Έκλεισε η υπόθεση» της ένοπλης εξέγερσης της Wagner, ανακοίνωσε η ρωσική FSB
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης